Vis in Nederlandse supermarkten 90% duurzaam

Vis in Nederlandse supermarkten 90% duurzaam

Nederlandse supermarkten doen het bijzonder goed op vlak van de duurzaamheid van verkochte vis: momenteel zou ongeveer 90 procent van de vis in supermarkten duurzaam zijn.

Te weinig vooruitgang in andere landen

Volgens Willem Huisman van Anova, de marktleider in duurzame vis, heeft 90 procent van de verkochte vis in Nederlandse supermarkten een MSC- en ASC-certificaat. Albert Heijn zegt tegen het einde van dit jaar 100 procent duurzame vis te willen verkopen.

 

Bij andere grote ketens in Europa en de Verenigde Staten gaat het minder vlot: ook zij hadden beloofd om dit jaar vrijwel uitsluitend duurzame vis te verkopen, maar projecten die duurzame kweek en visvangst moeten stimuleren hebben te weinig effect. Uit een studie van het wetenschapsblad Science blijkt dat ongeveer driekwart niet de nodige vooruitgang boekt.

 

"De projecten zouden goed kunnen werken, maar de vissector moet ze dan wel goed uitvoeren. Op dit moment zien we veel projecten waar dit ontbreekt", citeert de Volkskrant de Wageningse onderzoeker Simon Bush in het onderzoek.

Tags: