Voedingscentrum tegen ongezonde verleidingen bij kassa

Voedingscentrum tegen ongezonde verleidingen bij kassa

Het Voedingscentrum is een campagne gestart tegen ongezonde verleidingen die consumenten voor de voeten geworpen worden tijdens het winkelen, zoals 'opdringkassa's'. Het wil zo ongezonde eetgewoontes aanpakken.

Spontane aankoop

Opdringkassa's zijn voornamelijk te vinden bij tankstations, waarbij de kassamedewerker de klanten wijst op koopjes aan de kassa. Het gaat daarbij vaak om ongezonde producten. Uit onderzoek is gebleken dat ongezond eten dat onderweg of tijdens het winkelen meestal een spontane aankoop is, waar heel wat consumenten meteen spijt van hebben.

 

Ook zou 59 procent van de Nederlanders zich ergeren aan dergelijke opdringkassa's en wil hetzelfde percentage graag dat er onderweg een gezonder aanbod aan eten en drinken zou zijn.

 

Het Voedingscentrum roept iedereen op om foto's van ongewenste verleidingen op sociale media te plaatsen, om zo een beeld van de omvang te krijgen. Niet iedereen is het eens met de actie van het Voedingscentrum: de krant De Telegraaf hekelde alvast "de betuttelingszucht van het Voedingscentrum".

Tags: