Vogelgriep laat zijn sporen na in de winkelschappen | RetailDetail

Vogelgriep laat zijn sporen na in de winkelschappen

Vogelgriep laat zijn sporen na in de winkelschappen

De uitbraak van de vogelgriep in Nederland en het daarop volgende vervoersverbod hebben al gezorgd voor een tekort aan kipproducten of eieren in sommige winkels. 

Import vangt slechts gedeeltelijk op

Om het binnenlandse verbod te omzeilen en toch aan de nodige producten voor de winkels te komen, hebben een aantal handelaars hun artikelen over de grens aangekocht. Veel handelaars melden echter dat de leveringen steeds moeizamer gaan en dat het altijd afwachten is hoeveel er geleverd wordt.

 

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) had vorige week nochtans gemeld dat de bevoorrading van supermarkten niet in gevaar zou komen, maar dat werd door de eierhandelaren al snel tegengesproken. De tekorten zijn er vooral omdat in Nederland veel scharreleieren worden verkocht en die zijn minder te verkrijgen in het buitenland, waardoor de Nederlandse productie maar voor een deel door tijdelijke import kan vervangen worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.