Vogelgriep laat zijn sporen na in de winkelschappen | RetailDetail

Vogelgriep laat zijn sporen na in de winkelschappen

Vogelgriep laat zijn sporen na in de winkelschappen

De uitbraak van de vogelgriep in Nederland en het daarop volgende vervoersverbod hebben al gezorgd voor een tekort aan kipproducten of eieren in sommige winkels. 

Import vangt slechts gedeeltelijk op

Om het binnenlandse verbod te omzeilen en toch aan de nodige producten voor de winkels te komen, hebben een aantal handelaars hun artikelen over de grens aangekocht. Veel handelaars melden echter dat de leveringen steeds moeizamer gaan en dat het altijd afwachten is hoeveel er geleverd wordt.

 

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) had vorige week nochtans gemeld dat de bevoorrading van supermarkten niet in gevaar zou komen, maar dat werd door de eierhandelaren al snel tegengesproken. De tekorten zijn er vooral omdat in Nederland veel scharreleieren worden verkocht en die zijn minder te verkrijgen in het buitenland, waardoor de Nederlandse productie maar voor een deel door tijdelijke import kan vervangen worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.