Voor Dunkin’ (Donuts) kan je binnenkort naar Antwerpen... of Brussel?

Voor Dunkin’ (Donuts) kan je binnenkort naar Antwerpen...of Brussel?
Shutterstock.com

Het nieuws van gisteren dat de populaire Amerikaanse donutketen Dunkin’ zeer binnenkort een eerste Belgische vestiging zou openen op de Antwerpse De Keyserlei, bleek ietwat voorbarig. Een opening is inderdaad voor binnenkort, maar volgens franchisepartner Roberto Fava kan Brussel nog met de primeur gaan lopen.

 

Nog geen beslissing

Het is zeker dat Dunkin’ binnenkort naar België komt, maar de vraag blijft waar het eerste filiaal zal openen. De geruchten dat de keten eerst naar Antwerpen zou komen zijn al enkele maanden oud. Gisteren meldde GVA dan dat Dunkin’ zou neerstrijken op de De Keyserlei, in een voormalige vestiging van bakkerij Van Opstal – Van Boxel.

 

Franchisepartner Fava, die de Amerikaanse donut- en koffieketen naar Nederland haalde, spreekt in Het Laatste Nieuws die berichtgeving tegen. "Het klopt dat wij dit jaar een eerste vestiging in België willen openen, maar er is nog geen definitieve keuze gevallen tussen Antwerpen of Brussel. Wij kunnen dus nog niets definitief meedelen".

 

De donutketen werd in 1950 opgericht in de Amerikaanse staat Massachusetts, toen nog onder de naam Dunkin’ Donuts. Sinds het najaar van 2018 heet de keten kortweg Dunkin’. Wereldwijd telt de onderneming ongeveer 12.500 filialen, waarvan er 22 in Nederland gevestigd zijn.