Vriesverse HelloFresh-concurrent Mealhero wil Europa in

Mealhero team
Foto Mealhero

Met een diepgevroren alternatief voor de gekende koelverse maaltijddozen wil de Gentse startup Mealhero naast België en Nederland meer Europese landen veroveren. Nieuwe investeerders injecteren 2,5 miljoen euro in het bedrijf.

 

“Persoonlijke chef-kokervaring”

Mealhero bezorgt vriesverse ingrediënten die consumenten thuis makkelijk kunnen bereiden in een intelligente stomer. Het concept garandeert ‘handsfree’ koken: binnen de 25 minuten is de gezonde maaltijd klaar. Het bedrijf biedt een keuzemenu van 30 gerechten en 70 afzonderlijke ingrediënten om zelf de maaltijd samen te stellen. Naar eigen zeggen mikt Mealhero op jonge gezinnen die lekker en gezond willen eten, maar hun tijd optimaal willen besteden.
 

De coronacrisis veroorzaakte een versnelling van de groei, maar legde ook een enorme druk op de operationele keten, zegt CEO Jeroen Spitaels, die sterk gelooft in de voordelen van het Mealhero concept: “Je ziet vaak dat een traditionele foodbox maar een klein deel van het kookprobleem oplost. Daarnaast zie je geregeld de problemen opduiken van beperkte flexibiliteit of personalisatie. Net omdat wij zo dicht bij de klant staan met ons platform, kunnen wij inspelen op hun wensen om hen een persoonlijke chef-kokervaring te bezorgen.”
 

In slechts twee jaar tijd is Mealhero uitgegroeid tot één van de top drie foodboxen in België, is het team gegroeid van 3 naar 30 mensen en het aantal klanten van 1 naar enkele duizenden. Nu is het tijd voor een nieuwe stap: de startup wil bijkomende landen in Europa veroveren. Groeikapitaal komt van enkele nieuwe investeerders: de familie Jan Haspeslagh van diepvriesbedrijf Ardo, Zhong Xu en Jan Hollez van de specialist in bezorgsoftware Deliverect, en de investeerders achter restaurantketen Bavet. Samen leggen ze 2,5 miljoen euro op tafel.