Vrijgesproken in Aldi-moord, toch weer voor rechter | RetailDetail

Vrijgesproken in Aldi-moord, toch weer voor rechter

Vrijgesproken in Aldi-moord, toch weer voor rechter

Een verdachte die in 2002 werd vrijgesproken voor de moord op de uitbater van de Aldi-winkel in Ridderkerk kan misschien alsnog veroordeeld worden. Het openbaar ministerie heeft alvast aan de Hoge Raad gevraagd om het dossier te herbekijken.

Tweede maal voor rechtbank voor zelfde feit

Pas sinds vorig jaar is het mogelijk om voor hetzelfde misdrijf een tweede maal voor de rechtbank te moeten komen, maar dan moet wel een uitzonderlijke procedure worden gevolgd. Het college van procureurs-generaal moet een heropening van het dossier vragen aan de Hoge Raad en pas als die groen licht geeft, volgt een nieuw proces.

 

In het geval van Ridderkerk werd een twintigjarige dader veroordeeld voor een moordzaak uit december 2001. Een 27-jarige kompaan ging vrijuit omdat de bewijslast tegen hem onvoldoende bleek. Nieuw onderzoek leerde evenwel dat het dna dat onder de vingernagel van de uitbater van de supermarkt werd gevonden toch van de 27-jarige afkomstig was en hij dus toch bij de zaak betrokken was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.