Vrijgesproken in Aldi-moord, toch weer voor rechter | RetailDetail

Vrijgesproken in Aldi-moord, toch weer voor rechter

Vrijgesproken in Aldi-moord, toch weer voor rechter

Een verdachte die in 2002 werd vrijgesproken voor de moord op de uitbater van de Aldi-winkel in Ridderkerk kan misschien alsnog veroordeeld worden. Het openbaar ministerie heeft alvast aan de Hoge Raad gevraagd om het dossier te herbekijken.

Tweede maal voor rechtbank voor zelfde feit

Pas sinds vorig jaar is het mogelijk om voor hetzelfde misdrijf een tweede maal voor de rechtbank te moeten komen, maar dan moet wel een uitzonderlijke procedure worden gevolgd. Het college van procureurs-generaal moet een heropening van het dossier vragen aan de Hoge Raad en pas als die groen licht geeft, volgt een nieuw proces.

 

In het geval van Ridderkerk werd een twintigjarige dader veroordeeld voor een moordzaak uit december 2001. Een 27-jarige kompaan ging vrijuit omdat de bewijslast tegen hem onvoldoende bleek. Nieuw onderzoek leerde evenwel dat het dna dat onder de vingernagel van de uitbater van de supermarkt werd gevonden toch van de 27-jarige afkomstig was en hij dus toch bij de zaak betrokken was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.