Wagamama opent vierde Amsterdamse vestiging dankzij crowdfunding

Wagamama opent vierde Amsterdamse vestiging dankzij crowdfunding

Noedelketen Wagamama opent op 1 juni een nieuwe vestiging in de IJhal in Amsterdam. Het restaurant haalde hiervoor vorige week in 2,5 uur tijd 177.500 euro op via Collin Crowdfund.

Vijfde locatie voor Wagamama in Benelux

Ondernemer en franchisenemer Arjen Schrama haalde voor de opening van de nieuwe Wagamama-vestiging in totaal 225.000 euro op bij het publiek. Zijn eigen netwerk investeerde zelf 47.500 euro. Wagamama telt op dit moment drie locaties in Nederland - op het Leidseplein, het Rembrandtplein en het Zuidplein (WTC) in Amsterdam - en een vestiging aan de Keyserlei in Antwerpen.

 

Het nieuwe 312m² grote restaurant beschikt over 120 zitplaatsen en heeft een terras met 60 zitplaatsen. Het restaurant is aan de voor- en achterzijde transparant en biedt uitzicht over het IJ en het Eye Film Museum aan de overkant. Naar verwachting passeren jaarlijks straks zo’n 40 miljoen reizigers de nieuwe vestiging in de IJhal.

 

Arjen Schrama haalde de Londense ‘fast casual dining’-formule Wagamama in 2000 naar Nederland. De restaurants zijn winstgevend en kenden in 2014 een gezamenlijke omzet van 7,9 miljoen euro.

Tags: