Walmart test nieuwe database rond voedselveiligheid | RetailDetail

Walmart wil voedselveiligheid verbeteren dankzij blockchain

Walmart wil voedselveiligheid verbeteren dankzij blockchain

De Amerikaanse supermarktketen Walmart is een proefproject gestart met het gebruik van blockchain, een nieuwe databasetechnologie. Dankzij de nieuwe technologie moet vooral de voedselveiligheid verbeterd worden.

Sneller en gerichter

Dankzij de nieuwe technologie moet Walmart sneller in staat zijn om een groep producten te identificeren, wanneer er iets fout mee loopt. Nu is dat een werk van lange adem, maar met blockchain kan alle nodige informatie via één kassaticket gevonden worden. Zo kan Walmart razendsnel te weten komen wie de leverancier was, waar het product werd geproduceerd en wie verantwoordelijk was voor de controle.

 

Het zorgt er niet alleen voor dat Walmart sneller kan werken, maar ook veel gerichter. Wanneer er nu een probleem wordt vastgesteld met een bepaald product moet vaak vrijwel elk gelijkaardig product uit de winkelrekken verdwijnen. Met blockchain kan dat aangepast worden tot producten die met elkaar in aanraking zijn gekomen. Walmart kan zo dus ook heel wat geld besparen.

 

Momenteel test Walmart blockchain nog maar bij twee producten, maar de nieuwe technologie wordt zo wel al toegepast op duizenden verpakkingen in verschillende winkels. Als de test succesvol is dan zal het gebruik van de database verder uitgebreid worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.