Weetabix krijgt nieuwe eigenaar | RetailDetail

Weetabix krijgt nieuwe eigenaar

Weetabix krijgt nieuwe eigenaar
Shutterstock

Het Chinese Bright Food heeft ontbijtgranenfabrikant Weetabix verkocht aan het Amerikaanse Post Holdings. Dat krijgt nu 60% van de aandelen in handen, de overige 40% zitten bij de Chinese investeringsfirma Baring Private Equity Asia.

Joint venture voor China

Post Holdings legt 1,4 miljard pond (1,7 miljard euro) neer voor Weetabix, dat nog maar sinds 2012 voor 60% in handen was van Bright Food. Toen namen de Amerikanen immers de meerderheid van de aandelen over van investeringsfonds Lion Capital. Het doel was om de ontbijtgranen van het Britse merk populair te maken in China, maar Bright Food is daar nooit echt in geslaagd.

 

Post Holdings en Bright Food gaan nu wel een joint venture opzetten, samen met een investeringsfonds als derde partij, om de activiteiten van Weetabix in China te beheren.

 

Weetabix werd in het Verenigd Koninkrijk opgericht en wordt momenteel verkocht in meer dan negentig landen. Toch wordt het grootste deel van de omzet nog steeds in het thuisland gehaald. Vorig jaar presteerde het merk niet bijzonder goed: de omzet daalde met 1,6% en de winst viel zelfs met 15% terug naar 84,6 miljoen pond (iets meer dan honderd miljoen euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.