Wessanen krijgt Franse topman

Wessanen krijgt Franse topman

Het Nederlandse natuurvoedingsconcern Wessanen krijgt een nieuwe topman. De Fransman Christophe Barnouin volgt Piet Hein Merckens op, van wie eerder deze maand al bekend werd dat hij geen tweede termijn krijgt aan de top van het bedrijf.

Bestuursstructuur wordt versimpeld

Wessanen is actief in Europa en de Verenigde Staten met merken als Zonnatura, Bjorg, Whole Earth en Clipper Teas. De onderneming is ook eigenaar van Natuurwinkel en Gooodyfooods, twee biologische supermarktketens. Barnouin is nu nog de hoogste baas bij de Franse en Italiaanse activiteiten van de onderneming. Financieel topman Ronald Merckx blijft wel in functie bij de beursgenoteerde onderneming.

 

De wijzigingen bij Wessanen gaan verder dan alleen een wisseling aan de top. Zo moet de bestuursstructuur worden omgezet naar een zogenoemd 'one tier board'. In de voorgestelde structuur krijgen niet-uitvoerende bestuurders, de huidige commissarissen, meer invloed omdat de raad van bestuur en de raad van commissarissen worden samengevoegd. President-commissaris Frank Koffrie moet worden benoemd als niet-uitvoerend voorzitter.

 

De nieuwe structuur en de benoeming van Barnouin moeten begin volgend jaar nog worden goedgekeurd door de aandeelhoudersvergadering. Volgens de onderneming zou de nieuwe structuur beter passen bij haar groeidoelstellingen.

Tags: