Wijnvoordeel neemt wijnmarkt.be over

Wijnvoordeel neemt wijnmarkt.be over
Shutterstock.com

Wijnvoordeel, de grootste online wijnretailer in de Benelux, heeft de Wijnmarkt.be overgenomen. Over de verkoopprijs zijn geen details bekendgemaakt.

 

"Substantiële stap"

Wijnvoordeel.nl is de nieuwe eigenaar van Wijnmarkt.be. Wijnvoordeel neemt enkel het klantenbestand en de naam over, maar geen personeel. Hoe groot die klantenkring precies is, wil de overnemer niet zeggen. Wijnmarkt realiseert zo’n tachtig procent van zijn verkopen in België en twintig procent in Nederland.

 

Volgens directeur Spike Huisman van Wijnvoordeel is de overname 'in potentie een substantiële stap' voor het bedrijf, vooral omdat Belgen nog wat terughoudender zijn om wijn online te kopen. In Nederland wordt tussen vier en zes procent van de wijn via het internet besteld terwijl dat in België maar drie tot vier procent is.

 

Wijnvoordeel werd opgericht in 1999 door René Tulner en maakt deel uit van het multi-label bedrijf E-luscious, dat ook webshops als Wijnbeurs, Léon Colaris en Koffievoordeel uitbaat. Sinds 2015 is E-Luscious zelf in handen van de investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. De onderneming verkoopt meer dan dertien miljoen flessen per jaar, goed voor een omzet van meer dan 75 miljoen euro.