Winkels Delhaize weer open na akkoord

Winkels Delhaize weer open na akkoord

De vakbonden en de directie van supermarktketen Delhaize hebben een sociaal akkoord bereikt na de onderhandelingen van gisteren. Over de inhoud van het akkoord is weinig bekend, maar de winkels zijn vandaag in ieder geval allemaal terug geopend.

Ontwerptekst

Vorige week vrijdag brak er bij een aantal vestiging van Delhaize, vooral dan in Wallonië en Brussel, een spontane staking uit. Dat was het gevolg van ontevredenheid rond de gevolgen van de herstructurering die de keten in 2014 doorvoerde. Al snel werd duidelijk dat er op dinsdag overleg zou plaats vinden tussen de sociale partners en de directie, maar tot die tijd ging de staking gewoon door.

 

Gisteren hebben de vakbonden en de directie de hele dag samen gezeten en daar is een ontwerptekst uit voortgekomen, die de vakbonden nu zullen voorleggen aan hun achterban. De directie en de vakbonden willen weinig kwijt over de inhoud van het akkoord, maar de directie gaat er in elk geval van uit dat de winkels opnieuw geopend zullen zijn.

 

De staking kwam er omdat de werknemers niet tevreden zijn over het aantal werknemers in de winkels. Sinds de herstructurering zijn dat er een stuk minder, waardoor volgens hen het werk niet meer goed kan gedaan worden, wat dan weer gevolgen heeft voor de klantenservice.