Winkels Delhaize morgen weer open | RetailDetail

Winkels Delhaize weer open na akkoord

Winkels Delhaize weer open na akkoord
Foto Delhaize

De vakbonden en de directie van supermarktketen Delhaize hebben een sociaal akkoord bereikt na de onderhandelingen van gisteren. Over de inhoud van het akkoord is weinig bekend, maar de winkels zijn vandaag in ieder geval allemaal terug geopend.

Ontwerptekst

Vorige week vrijdag brak er bij een aantal vestiging van Delhaize, vooral dan in Wallonië en Brussel, een spontane staking uit. Dat was het gevolg van ontevredenheid rond de gevolgen van de herstructurering die de keten in 2014 doorvoerde. Al snel werd duidelijk dat er op dinsdag overleg zou plaats vinden tussen de sociale partners en de directie, maar tot die tijd ging de staking gewoon door.

 

Gisteren hebben de vakbonden en de directie de hele dag samen gezeten en daar is een ontwerptekst uit voortgekomen, die de vakbonden nu zullen voorleggen aan hun achterban. De directie en de vakbonden willen weinig kwijt over de inhoud van het akkoord, maar de directie gaat er in elk geval van uit dat de winkels opnieuw geopend zullen zijn.

 

De staking kwam er omdat de werknemers niet tevreden zijn over het aantal werknemers in de winkels. Sinds de herstructurering zijn dat er een stuk minder, waardoor volgens hen het werk niet meer goed kan gedaan worden, wat dan weer gevolgen heeft voor de klantenservice.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.