Winkels Delhaize morgen weer open | RetailDetail

Winkels Delhaize weer open na akkoord

Winkels Delhaize weer open na akkoord
Foto Delhaize

De vakbonden en de directie van supermarktketen Delhaize hebben een sociaal akkoord bereikt na de onderhandelingen van gisteren. Over de inhoud van het akkoord is weinig bekend, maar de winkels zijn vandaag in ieder geval allemaal terug geopend.

Ontwerptekst

Vorige week vrijdag brak er bij een aantal vestiging van Delhaize, vooral dan in Wallonië en Brussel, een spontane staking uit. Dat was het gevolg van ontevredenheid rond de gevolgen van de herstructurering die de keten in 2014 doorvoerde. Al snel werd duidelijk dat er op dinsdag overleg zou plaats vinden tussen de sociale partners en de directie, maar tot die tijd ging de staking gewoon door.

 

Gisteren hebben de vakbonden en de directie de hele dag samen gezeten en daar is een ontwerptekst uit voortgekomen, die de vakbonden nu zullen voorleggen aan hun achterban. De directie en de vakbonden willen weinig kwijt over de inhoud van het akkoord, maar de directie gaat er in elk geval van uit dat de winkels opnieuw geopend zullen zijn.

 

De staking kwam er omdat de werknemers niet tevreden zijn over het aantal werknemers in de winkels. Sinds de herstructurering zijn dat er een stuk minder, waardoor volgens hen het werk niet meer goed kan gedaan worden, wat dan weer gevolgen heeft voor de klantenservice.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.