Winst daalt bij AB InBev, dat verwachtingen verlaagt

Winst daalt bij AB InBev, dat verwachtingen verlaagt

De genormaliseerde EBITDA van AB InBev daalde in het derde kwartaal met 2% naar 4,4 miljard dollar (4 miljard euro), voornamelijk omwille van zwakke prestaties in Brazilië. Omwille van die zwakke resultaten stelt AB InBev zijn jaarprognose naar beneden bij.

Gedaald volume

In het derde kwartaal haalde AB InBev een omzet van 11,1 miljard dollar (10 miljard euro): een stijging van 2,8% ten opzichte van een jaar eerder, maar dat was wel lager dan de verwachtingen van analisten. Ook het verkochte volume daalde met 0,9% naar 121 miljoen hectoliter. AB InBev schrijft de daling voornamelijk toe aan een heel zwak kwartaal in Brazilië, waar het biervolume in het derde kwartaal daalde met 4,1%. Het land heeft dan ook te kampen met een zware economische crisis, waardoor de consument minder beschikbaar inkomen heeft.

 

Door de zwakke resultaten verlaagt AB InBev ook zijn omzetverwachtingen voor het volledige jaar: eerder sprak het van een groei in volume die sterker was dan de inflatie, maar nu verwacht het een groei die gelijk loopt met de inflatie.

 

Het derde kwartaal is tevens het laatste kwartaal waarbij geen rekening wordt gehouden met de inkomsten van SABMiller. Die overname werd immers op 10 oktober afgerond.