Winst en verwachting dalen bij AB InBev | RetailDetail

Winst daalt bij AB InBev, dat verwachtingen verlaagt

Winst daalt bij AB InBev, dat verwachtingen verlaagt

De genormaliseerde EBITDA van AB InBev daalde in het derde kwartaal met 2% naar 4,4 miljard dollar (4 miljard euro), voornamelijk omwille van zwakke prestaties in Brazilië. Omwille van die zwakke resultaten stelt AB InBev zijn jaarprognose naar beneden bij.

Gedaald volume

In het derde kwartaal haalde AB InBev een omzet van 11,1 miljard dollar (10 miljard euro): een stijging van 2,8% ten opzichte van een jaar eerder, maar dat was wel lager dan de verwachtingen van analisten. Ook het verkochte volume daalde met 0,9% naar 121 miljoen hectoliter. AB InBev schrijft de daling voornamelijk toe aan een heel zwak kwartaal in Brazilië, waar het biervolume in het derde kwartaal daalde met 4,1%. Het land heeft dan ook te kampen met een zware economische crisis, waardoor de consument minder beschikbaar inkomen heeft.

 

Door de zwakke resultaten verlaagt AB InBev ook zijn omzetverwachtingen voor het volledige jaar: eerder sprak het van een groei in volume die sterker was dan de inflatie, maar nu verwacht het een groei die gelijk loopt met de inflatie.

 

Het derde kwartaal is tevens het laatste kwartaal waarbij geen rekening wordt gehouden met de inkomsten van SABMiller. Die overname werd immers op 10 oktober afgerond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).