Winststijging voor Pernod Ricard dankzij whiskyverkoop | RetailDetail

Winststijging voor Pernod Ricard dankzij whisky

Winststijging voor Pernod Ricard dankzij whisky

Het Franse drankenconcern Pernod Ricard heeft in de eerste helft van zijn boekjaar zowel zijn omzet als zijn winst zien stijgen. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties in Azië en een goed resultaat van zijn Jameson-whisky.

Verkoop Jameson stijgt met vijfde

De omzet van Pernod Ricard steeg in de eerste zes maanden van het boekjaar met 2% naar 5,06 miljard euro, op organische basis was er zelfs een groei van 4%. Tegelijk ging ook de nettowinst er met 3% op vooruit, van 896 miljoen euro naar 924 miljoen euro.

 

Eeen wereldwijde sterke vraag stuwde de verkoop van de Ierse Jameson-whisky ongeveer 20% hoger. Ook vrijwel alle andere merken van het bedrijf konden gewag maken van vooruitgang: onder meer Martell, Beefeater en Ballantine’s zagen hun omzet met 5 tot 7% groeien.

 

Voor het volledige jaar verwacht Pernod Ricard een autonome groei van de winst uit gewone bedrijfsuitoefening van 2 tot 4% ten opzichte van een jaar eerder. Dit ondanks een “onzekere marktomstandigheden”, aldus CEO Alexandre Ricard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.