Wissel aan de top bij Domino’s Pizza | RetailDetail

Wissel aan de top bij Domino’s Pizza

Wissel aan de top bij Domino’s Pizza
Shutterstock

Na ruim 12,5 jaar, waarvan zeven als CEO van de Nederlandse en Belgische tak van Domino’s Pizza, wordt André ten Wolde COO van de Europese organisatie. Zijn rol wordt overgenomen door voormalig franchisenemer Misja Vroom, tot nog toe verantwoordelijk voor de Belgische expansie.

 

Groeiende Europese ambitie

De wissel aan de top komt er om de groeiende ambitie van Domino’s in Europa kracht bij te zetten. Ten Wolde zal naast CEO Andrew Rennie in het ‘Leadership Team’ zetelen en wordt als COO verantwoordelijk voor de Europese marketing, ontwikkeling en diverse andere projecten. Onder hem groeide Domino’s Pizza uit tot Nederlands grootste fastfoodketen gemeten naar aantal vestigingen (een dikke maand geleden ging het 250e restaurant open in Nederland). In  België is Domino’s naar eigen zeggen het grootste pizzabezorgsysteem en heeft het ook de ambitie om de grootste fastfoodketen te worden.

 

Ten Wolde wordt opgevolgd door Misja Vroom, die al 25 jaar aan de slag is bij Domino’s Pizza en ooit begon als franchisenemer. De nieuwe CEO start alvast vol ambitie: “Onze ambitie is om het aantal vestigingen in de Benelux de komende 5 jaar te verdubbelen.” Vandaag heeft Domino’s Pizza in de Benelux meer dan 300 restaurants, maar dat is klein bier tegenover de ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen wereldwijd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.