WK zorgt voor 42 miljoen euro extra

WK zorgt voor 42 miljoen euro extra

Het Wereldkampioenschap in Brazilië is momenteel een succes voor Oranje en dat zorgt voor een hogere omzet bij de supermarkten. Vorige week lag die 4,6 procent, of 42 miljoen euro, hoger dan een jaar eerder.

Sterke verkoop Oranje-producten

In totaal realiseerden de supermarkten in Nederland vorige week een omzet van 684 miljoen euro. Dat is 42 miljoen euro meer dan een jaar geleden, blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau GfK. De omzet voor de volledige maand juni lag ook 4 procent hoger dan een jaar eerder, op 2,74 miljard euro.

 

De omzet per kassabon steeg dan weer met 5,2 procent naar 23,63 euro, wat te verklaren is door het feit dat Pinksteren dit jaar in juni viel en door de extra omzet die het WK met zich meebrengt.

 

Volgens GfK haalden bijna 972.000 huishoudens (dat is 12,7 procent van alle Nederlandse huishoudens) vorige week een product in huis dat gerelateerd was aan Oranje. Een week eerder lag dat aantal zelfs nog iets hoger op 14,5 procent. De daling was te wijten aan een beperkte voorraad in de supermarkten.

Tags: