World of Food diep in de schulden | RetailDetail

World of Food diep in de schulden

World of Food diep in de schulden

De foodhal World of Food in Amsterdam Zuidoost zit financieel in moeilijkheden. Het zou voor ongeveer 300.000 euro in het krijt staan bij verschillende leveranciers. Er wordt nu gewerkt aan een betalingsregeling.

Terugkeer Sarriel Taus

Er zijn verschillende redenen voor de grote schulden, die slechts 4 maanden na de opening van World of Food al opduiken. Zo moest er een afzuiginstallatie vervangen worden en de nieuwe installatie zorgde er voor dat ook de verwarming moest worden vervangen.


"Het zijn kosten die uiteindelijk op ons bordje belanden, terwijl wij met de keuze voor deze systemen niets te maken hadden," vertelt een ondernemer, die niet met zijn naam in de krant wil, aan Het Parool. "Er wordt dan gezegd dat het ondernemersrisico is, maar dat vind ik wel erg gemakkelijk." Daarnaast zouden er ook strubbelingen zijn tussen de verschillende ondernemers.


Om het probleem op te lossen, is Sarriel Taus teruggekeerd als interim-voorzitter van de corporatie. Hij was oorspronkelijk projectleider van World of Food en verliet het project vlak na de opening. "Het gaat eigenlijk heel goed met de World of Food," zegt hij. "De omzetten zijn boven verwachting, er is heel veel ­positieve aandacht, de kwaliteit van het eten is goed en alle betrokkenen zijn vastbesloten er een succes van te maken."


Volgens hem zijn de problemen niet ongewoon in de horeca en gaat het om een complex project met 25 ondernemers. Hij maakt nu werk van manieren om de kosten te drukken en wil ervoor zorgen dat iedereen alle afspraken na komt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.