World of Food diep in de schulden

World of Food diep in de schulden

De foodhal World of Food in Amsterdam Zuidoost zit financieel in moeilijkheden. Het zou voor ongeveer 300.000 euro in het krijt staan bij verschillende leveranciers. Er wordt nu gewerkt aan een betalingsregeling.

Terugkeer Sarriel Taus

Er zijn verschillende redenen voor de grote schulden, die slechts 4 maanden na de opening van World of Food al opduiken. Zo moest er een afzuiginstallatie vervangen worden en de nieuwe installatie zorgde er voor dat ook de verwarming moest worden vervangen.


"Het zijn kosten die uiteindelijk op ons bordje belanden, terwijl wij met de keuze voor deze systemen niets te maken hadden," vertelt een ondernemer, die niet met zijn naam in de krant wil, aan Het Parool. "Er wordt dan gezegd dat het ondernemersrisico is, maar dat vind ik wel erg gemakkelijk." Daarnaast zouden er ook strubbelingen zijn tussen de verschillende ondernemers.


Om het probleem op te lossen, is Sarriel Taus teruggekeerd als interim-voorzitter van de corporatie. Hij was oorspronkelijk projectleider van World of Food en verliet het project vlak na de opening. "Het gaat eigenlijk heel goed met de World of Food," zegt hij. "De omzetten zijn boven verwachting, er is heel veel ­positieve aandacht, de kwaliteit van het eten is goed en alle betrokkenen zijn vastbesloten er een succes van te maken."


Volgens hem zijn de problemen niet ongewoon in de horeca en gaat het om een complex project met 25 ondernemers. Hij maakt nu werk van manieren om de kosten te drukken en wil ervoor zorgen dat iedereen alle afspraken na komt.

Tags: