Wouter Kolk vroeger van start als CEO Ahold Delhaize Europa en Indonesië

Wouter Kolk
Foto Ahold Delhaize

Ahold Delhaize kondigt aan dat Wouter Kolk zijn eerder aangekondigde rol als CEO Europa en Indonesië met onmiddellijke ingang op zich neemt, drie maanden vroeger dan aanvankelijk gepland.

 

Groeimogelijkheden benutten

Kolk volgt in deze functie Pierre Bouchut op, die met pensioen gaat. "We zijn verheugd dat Wouter drie maanden eerder start dan aanvankelijk gepland, om de groeimogelijkheden die we in Europa hebben ten volle te benutten", aldus CEO Frans Muller. "Onder Wouters leiderschap zullen we ons concentreren op het ondersteunen van onze geweldige lokale merken, het uitvoeren van lokale strategieën, het ontwikkelen van schaalbare competenties en het besparen voor onze klanten."

 

Daarnaast zal Kolk in Europa verantwoordelijk worden voor het digitale luik, e-commerce en inkoopopportuniteiten. Verder zal hij de eigen merkexpertise uitbouwen en nieuwe zakelijke vooruitzichten in de regio benutten. Hij zal worden ondersteund door een slank en toegewijd team, bestaande uit een financieel directeur, een HR-directeur en een hoofd strategie. Ahold Delhaize rekruteert momenteel voor deze functies.

 

Van Kolk is bekend dat hij de snelheid van innovatie wil verhogen bij Albert Heijn en ook bij Delhaize, dat immers ook onder zijn verantwoordelijkheid valt. Recente voorbeelden van relevante innovatie volgens Kolk zijn bijvoorbeeld de app Mijn Voedingswaarden en de kassaloze AH to go-winkels. Ook denkt hij aan een bezorgdienst voor warme maaltijden.