Wundermart opent eerste onbemande shops in België

Wundermart

De Nederlandse start-up Wundermart opent deze week zijn eerste twee autonome ‘hotelwinkels’ in België. Later dit jaar zullen er nog meer volgen.

 

Brusselse hotels

De eerst Belgische vestigingen van Wundermart komen in het Hilton Brussels Grand Place en in The Hotel Brussels. Volgens het Nederlandse bedrijf zullen nieuwe locaties snel volgen, ondanks de coronacrisis. “Juist in deze tijd zien we dat hoteleigenaren op zoek zijn naar extra mogelijkheden om inkomsten te genereren. Een Wundermart winkel biedt uitkomst”, zegt Koen Schrooten van Wundermart Belgium. “Door ons revenue sharing model, kan een hoteleigenaar ongebruikte vierkante meters omzetten in extra inkomsten. En dat terwijl hij nauwelijks naar zijn winkel hoeft om te kijken.”

 

De in 2016 opgerichte start-up telt intussen 95 winkels in Nederland en Duitsland. Het bedrijf richt zich niet alleen op hotels, maar ook op kantoren, ziekenhuizen en tankstations. In de komende maanden wil Wundermart uitbreiden naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Noorwegen en Zweden.

 

Begin deze maand kondigde de onderneming aan dat alle bestaande winkels binnenkort worden uitgerust met de cameratechnologie van AiFi. Het moet de winkelervaring nog prettiger en efficiënter maken. Net zoals bij een Amazon Go zullen klanten dan gewoon producten uit de schappen kunnen nemen, waarna alles automatisch wordt afgerekend. Op dit moment moeten ze nog de barcodes van de producten scannen die ze willen kopen.