Yoghurt Barn wordt klimaatpositief

Yoghurt Barn wordt klimaatpositief
Yoghurt Barn

De Nederlandse yoghurtketen Yoghurt Barn wordt naar eigen zeggen klimaatpositief door de uitstoot van broeikasgassen van de restaurants voor 110% te compenseren met herbebossingsprojecten. Via gerichte maatregelen reduceert het bedrijf ook de milieu-impact van de bedrijfsvoering en het verkochte voedsel.

 

Earth Day

Morgen is het vijftig jaar geleden dat Earth Day voor het eerst gehouden werd. Yoghurt Barn laat die dag niet onopgemerkt voorbijgaan en kondigt aan voortaan klimaatpositief te zullen opereren: het bedrijf zal dus meer CO2 uit de atmosfeer halen, dan dat het via zijn activiteiten toevoegt. "We hebben met behulp van GiantLeaps in kaart gebracht wat onze huidige CO2-uitstoot is en hoe wij die de komende jaren kunnen reduceren. Maar, we willen niet wachten en nú al verder gaan dan dat. Om die reden gaan we alle uitstoot die wij nog niet kunnen reduceren, compenseren", luidt het in een persbericht.

 

De keten nam al heel wat maatregelen om de koolstofuitstoot te verminderen: het bedrijf stapte bijvoorbeeld over naar Hollandse Windenergie en maakt tegenwoordig gebruik van bekers uit 100% gerecycleerd plastic. Verder dragen de barnista’s klimaatneutrale kleding van De Katoenfabriek. Daar moeten nog zonnepanelen bijkomen, wil het bedrijf de bevoorrading verder optimaliseren. Ook gaat de yoghurtketen actief op zoek naar grondstoffen en producten met een lagere uitstoot.

 

Om de resterende CO2-uitstoot te compenseren, werkt Yoghurt Barn samen met Trees For All. "Het restant aan uitstoot compenseren we met 110% via herbebossingsprojecten", zegt eigenaar Wouter Staal. "Daarmee wordt Yoghurt Barn dus niet klimaatneutraal, maar klimaatpositief. De stichting Trees For All zet zich al 20 jaar in voor een groene en gezonde wereld en heeft het CBF keurmerk. Trees for All zorgt voor vastlegging van onze uitstoot in duurzame bosprojecten."