Zaltbommel krijgt grootste Lidl van Nederland

Zaltbommel krijgt grootste Lidl van Nederland

Lidl wil in Zaltbommel zijn grootste supermarkt in Nederland gaan bouwen. Op de locatie opent straks ook een fastfoodrestaurant, een onbemand tankstation met autowasstraat en mogelijk een afhaalpunt voor boodschappen.

Regionale functie

Tot nu toe is de Lidl-supermarkt in Bergen op Zoom de grootste Nederlandse Lidl-winkel, maar binnenkort gaat die eer dus naar wat de vijfde supermarkt in Zaltbommel worden: de plaats telt al een grote Albert Heijn, Jumbo en Aldi en sinds deze week ook een Hoogvliet Versmarkt, de tweede vestiging van Hoogvliet met dit format.

 

De nieuwe Lidl zou op het terrein bij de witte watertoren worden gebouwd, waarvan de gemeente Zaltbommel voor de nieuwe vestiging van de discounter het bestemmingsplan wel wijzigen. Op de locatie van de witte watertoren, die dicht bij een woonwijk ligt, is tevens een nieuw sportpark gepland.

 

De burgemeester en wethouders van Zaltbommel hebben het plan samen met vastgoedontwikkelaar Ten Brinke Projecten uitgewerkt. Het plan wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad.

Tags: