Zaltbommel krijgt grootste Lidl van Nederland | RetailDetail

Zaltbommel krijgt grootste Lidl van Nederland

Zaltbommel krijgt grootste Lidl van Nederland

Lidl wil in Zaltbommel zijn grootste supermarkt in Nederland gaan bouwen. Op de locatie opent straks ook een fastfoodrestaurant, een onbemand tankstation met autowasstraat en mogelijk een afhaalpunt voor boodschappen.

Regionale functie

Tot nu toe is de Lidl-supermarkt in Bergen op Zoom de grootste Nederlandse Lidl-winkel, maar binnenkort gaat die eer dus naar wat de vijfde supermarkt in Zaltbommel worden: de plaats telt al een grote Albert Heijn, Jumbo en Aldi en sinds deze week ook een Hoogvliet Versmarkt, de tweede vestiging van Hoogvliet met dit format.

 

De nieuwe Lidl zou op het terrein bij de witte watertoren worden gebouwd, waarvan de gemeente Zaltbommel voor de nieuwe vestiging van de discounter het bestemmingsplan wel wijzigen. Op de locatie van de witte watertoren, die dicht bij een woonwijk ligt, is tevens een nieuw sportpark gepland.

 

De burgemeester en wethouders van Zaltbommel hebben het plan samen met vastgoedontwikkelaar Ten Brinke Projecten uitgewerkt. Het plan wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.