Zo vergelijkt hypermarkt E.Leclerc de prijzen | RetailDetail

Zo vergelijkt hypermarkt E.Leclerc de prijzen

Zo vergelijkt hypermarkt E.Leclerc de prijzen

Een sterk staaltje prijsvergelijking zien we bij de Franse hypermarktketen E.Leclerc: die afficheert nu de prijzen van de concurrenten op elektronische schapetiketten in de winkel. 

Laagste prijzen

Al jaren gaat E.Leclerc prat op de laagste prijzen in Frankrijk. Niet voor niets lanceerde de hypermarktketen de mobiele app “qui est le moins cher” (“wie is de goedkoopste”), waarmee consumenten op hun smartphone prijzen kunnen vergelijken per product. 

 

Nu test de retailer een nieuwe manier om shoppers duidelijk te maken dat ze nergens beter af zijn. In de hypermarkt van Quimper (Bretagne) hangen 3.000 elektronische etiketten waarop de klanten niet enkel de prijs bij E.Leclerc zien, maar afwisselend ook de prijzen bij de concurrenten uit de omgeving: in dit geval Carrefour, Intermarché en Casino. Daarbij vermeldt het etiket ook de datum waarop die prijzen werden genoteerd. Dat ziet er dus zo uit: 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.