Zorgboerderij wil Attent buurtsuper in Fries dorp open houden

Zorgboerderij wil Attent buurtsuper in Fries dorp open houden

Zorgboerderij Helianthus Zathe wil dit najaar de Attent buurtsuper in Drachtstercompagnie overnemen van de huidige eigenaren. Een geslaagde crowdfunding geeft aan dat er voldoende draagvlak is voor de winkel in het Friese dorpje.

 

 

Bonnen voor boodschappen

“Met de inmiddels afgesloten crowdfunding wilden we nagaan of er voldoende draagkracht is voor het behoud van de buurtsuper in het dorp. Nu de actie is geslaagd zijn we er zeker van dat bewoners ook bij Attent blijven winkelen”, vertelt Kerstin van Kammen van zorgboerderij Helianthus Zathe.

 

Met de actie werd een startkapitaal van 65.000 euro opgehaald. Mensen die hebben geïnvesteerd in de crowdfunding ontvangen bonnen, die ze kunnen inruilen voor boodschappen. Zo houdt de zorgboerderij klandizie in het dorp met ongeveer 1100 inwoners en krijgen de investeerders hun geld terug.

 

De eigenaars van de zorgboerderij zijn momenteel met de bank in gesprek voor het resterende deel van het overnamebedrag. De huidige Attent-eigenaren moeten om gezondheidsredenen stoppen met hun winkel.

 

 

Uitbreiden met biologisch

De zorgboerderij wil het assortiment van de supermarkt uitbreiden met biologische producten. “We voegen straks meer biologische versproducten toe zoals agf en vlees. Ook meelproducten, pasta en droge kruidenierswaren komen straks in het biologisch assortiment”, aldus Kerstin van Kammen.

 

Helianthus Zathe heeft 24 cliënten en exploiteert al een woonwinkel met onder meer eigengemaakte meubels, zeepjes en kaarsen. Met de dorpswinkel erbij kunnen er meer cliënten worden geplaatst. Attent Super, een formule van Spar, telt momenteel 94 winkels van gemiddeld 237 m² verkoopvloeroppervlakte in veelal kleine kernen in Nederland.

Tags: