Zorgboerderij wil Attent buurtsuper in Fries dorp open houden | RetailDetail

Zorgboerderij wil Attent buurtsuper in Fries dorp open houden

Zorgboerderij wil Attent buurtsuper in Fries dorp open houden

Zorgboerderij Helianthus Zathe wil dit najaar de Attent buurtsuper in Drachtstercompagnie overnemen van de huidige eigenaren. Een geslaagde crowdfunding geeft aan dat er voldoende draagvlak is voor de winkel in het Friese dorpje.

 

 

Bonnen voor boodschappen

“Met de inmiddels afgesloten crowdfunding wilden we nagaan of er voldoende draagkracht is voor het behoud van de buurtsuper in het dorp. Nu de actie is geslaagd zijn we er zeker van dat bewoners ook bij Attent blijven winkelen”, vertelt Kerstin van Kammen van zorgboerderij Helianthus Zathe.

 

Met de actie werd een startkapitaal van 65.000 euro opgehaald. Mensen die hebben geïnvesteerd in de crowdfunding ontvangen bonnen, die ze kunnen inruilen voor boodschappen. Zo houdt de zorgboerderij klandizie in het dorp met ongeveer 1100 inwoners en krijgen de investeerders hun geld terug.

 

De eigenaars van de zorgboerderij zijn momenteel met de bank in gesprek voor het resterende deel van het overnamebedrag. De huidige Attent-eigenaren moeten om gezondheidsredenen stoppen met hun winkel.

 

 

Uitbreiden met biologisch

De zorgboerderij wil het assortiment van de supermarkt uitbreiden met biologische producten. “We voegen straks meer biologische versproducten toe zoals agf en vlees. Ook meelproducten, pasta en droge kruidenierswaren komen straks in het biologisch assortiment”, aldus Kerstin van Kammen.

 

Helianthus Zathe heeft 24 cliënten en exploiteert al een woonwinkel met onder meer eigengemaakte meubels, zeepjes en kaarsen. Met de dorpswinkel erbij kunnen er meer cliënten worden geplaatst. Attent Super, een formule van Spar, telt momenteel 94 winkels van gemiddeld 237 m² verkoopvloeroppervlakte in veelal kleine kernen in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.