Zwakste kwartaal in tien jaar voor Danone | RetailDetail

Zwakste kwartaal in tien jaar voor Danone

Zwakste kwartaal in tien jaar voor Danone

Zuivelproducent Danone heeft zijn zwakste kwartaal in een decennium achter de rug. De mindere verkoop van babyvoeding, normaal gezien één van de snelst groeiende sectoren, drukte stevig op de cijfers van het bedrijf.

Nieuwe regels in China

De totale omzet van Danone daalde in het derde kwartaal naar 5,54 miljard euro, vooral door een daling in het verkochte volume. Op vergelijkbare basis was er wel nog sprake van een groei van 2,1%, maar analisten hadden een vergelijkbare groei van 2,4% verwacht.

 

Danone draagt zo de gevolgen van enkele veranderingen in China, waar een hogere belasting werd ingevoerd op geïmporteerde babyvoeding. Retailers kiezen er daarom voor om eerst hun huidige voorraad te verkopen, in afwachting van de nieuwe regels. Danone moet nu afwachten of de markt nadien terug zal aantrekken.

 

Het zuivelbedrijf profiteerde lange tijd van de voedingsschandalen in China, waardoor de lokale producten met wantrouwen werden bekeken en er voornamelijk producten uit het buitenland werden gekocht. In het derde kwartaal steeg de verkoop van babyvoeding amper met 1,7%, in de eerste zes maanden van het jaar was dat nog 6%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.