Bancontact fuseert met Payconiq België | RetailDetail

Bancontact fuseert met Payconiq België

Bancontact fuseert met Payconiq België
shutterstock

Payconiq België en Bancontact slaan de handen in elkaar en gaan in de toekomst samen innovaties ontwikkelen op vlak van elektronische betalingen. Daarnaast treden ook BNP Paribas Fortis en AXA toe als aandeelhouders.

Payconiq by Bancontact

Samen met Belfius, ING en KBC zijn er zo vijf banken die zich achter het nieuwe fusiebedrijf zetten. Dankzij de fusie wordt de technologie van Payconiq, dat een mobiele betaalapp aanbiedt, samengevoegd met de naambekendheid en expertise van Bancontact.

 

De fusie moet in het tweede kwartaal van 2018 afgerond worden, maar voorlopig zal er weinig veranderen voor gebruikers van Bancontact en Payconiq. Beide apps blijven ook naast elkaar bestaan en aan de bankkaarten en automaten van Bancontact verandert momenteel niets. In de toekomst komt er wel een eengemaakte app ‘Payconiq by Bancontact’.

 

De fusie van de twee bedrijven is het gevolg van de hoge vlucht die mobiele betalingen momenteel nemen. Steeds meer consumenten kiezen er immers voor om contactloos te betalen met hun smartphone, maar ze hebben daarbij ook de keuze uit verschillende apps, waardoor ze niet altijd weten welke nu de beste is. Door de handen in elkaar te slaan, hopen Payconiq en Bancontact de markt samen te veroveren.

 

Bij Unizo klinkt er alvast tevredenheid over de fusie van de twee bedrijven. “Het is goed om te zien dat er nu consolidaties aan de gang zijn, waarbij ontwikkelaars van elektronische betaalsystemen de krachten bundelen en hun systemen integreren in één gezamenlijke app, zoals in dit geval 'Payconiq by Bancontact'”, aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo. De ondernemersvereniging hoopt dat de consolidatie ook zal bijdrage den tot het verder verlagen van de transactiekosten voor elektronische betalingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.