Nieuwe Lidl in Oostkamp vandaag dicht door staking

Nieuwe Lidl in Oostkamp vandaag dicht door staking

Nieuwe Lidl in Oostkamp vandaag dicht door staking
Foto: Lidl

Lidl opende een week geleden nog een nieuw filiaal in Oostkamp, maar vandaag blijven de deuren van de vestiging al toe. Vakbond LBC-NVK is niet tevreden met de hoge werkdruk bij de supermarktketen en wil met de staking een duidelijk signaal geven.

Dreigen met ontslag

Aanleiding voor de stakingsactie bij de gloednieuwe Lidl in Oostkamp, bij Brugge, is het “schrikbewind” dat de Lidl-directie zou voeren in de regio: werknemers worden volgens vakbond LBC-NVK bedreigd met ontslag als ze niet aan de verwachtingen van het management voldoen. “De werkdruk ligt te hoog en er is een gebrek aan sociale dialoog,” zegt LBC-NVK-secretaris Johan Lippens: “We klagen de situatie al langer aan, maar het ontslag van een werknemer in een ander filiaal was voor ons de druppel.”

 

De stakingspost trekt de vakbond op aan de deuren van de Lidl in Oostkamp, die nog maar een week open is en waar vooralsnog geen ontslagen vielen. Maar ook hier is volgens Lippens nu al duidelijk dat de werkdruk te hoog ligt: “Het personeel krijgt de tijd niet om te wennen aan een nieuw filiaal en moet meteen op volle toeren draaien. Dreigen met ontslag lijkt ons zeker hier geen goed personeelsbeleid.”

 

De supermarktketen zelf ontkent de aantijgingen en reageert dat het altijd openstaat voor dialoog, zowel met het personeel als de bonden. Later vandaag plant Lidl alvast een overleg met de vakbond en het personeel van de keten in de regio.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.