Groei Alibaba boven verwachting | RetailDetail

Groei Alibaba boven verwachting

Groei Alibaba boven verwachting
Shutterstock.com

De Chinese retailgroep Alibaba heeft beter dan verwachte kwartaalcijfers gepubliceerd. De omzet gaat door het dak, maar de winstcijfers staan wat onder druk als gevolg van hogere investeringen.

 

Consumptiegroei

In de eerste drie maanden van 2018 (het laatste kwartaal van het boekjaar van het bedrijf) steeg de omzet bij Alibaba Group met 61% tot 9,9 miljard dollar (8,3 miljard euro). De winst daalde wel met een derde tot 2,2 miljard dollar (1,8 miljard euro), door de investeringen in groei-initiatieven voor de lange termijn, zegt CEO Daniel Zhang in een persbericht.

 

“Met de verdere uitrol van onze New Retail strategie ontwikkelt ons e-commerceplatform zich tot de leidende retailinfrastructuur van China. Tijdens het afgelopen jaar hebben we ook onze inspanningen verdubbeld inzake technologieontwikkeling, cloudcomputing, logistiek, digitaal entertainment en lokale diensten, zodat we klaar zijn om de consumptiegroei in China en andere opkomende markten op te vangen.”

 

Over het volledige boekjaar steeg de omzet met 58% tot 39,9 miljard dollar (net geen 34 miljard euro). Ook in het fiscale jaar 2019 verwacht de groep te groeien met 60%. Alibaba zet steeds meer in op offline retail (met ketens als Hema, Tmall Supermart en Intime), is met Lazada ook actief in Zuid-Oost Azië, en heeft op zijn marktplaatsen nu al 552 miljoen actieve gebruikers in China.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wilt band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.