Macy's neemt New Yorkse conceptwinkel Story over | RetailDetail

Macy's neemt New Yorkse conceptwinkel Story over

Macy's neemt New Yorkse conceptwinkel Story over
Foto: Heather Shimmin / Shutterstock.com

De Amerikaanse warenhuisketen Macy's koopt de New Yorkse conceptwinkel Story. Oprichter Rachel Schechtman wordt bij Macy's benoemd tot 'brand experience officer'. 

 

Nieuwe businessmodellen en merkpartnerships voor Macy's

Story in Manhattan staat bekend om zijn bijzondere concept: oprichtster Rachel Schechtman presenteert het winkelpunt immers als een magazine, eerder dan als een verkooppunt. De winkel voert dan ook een wisselend, gecureerd aanbod in samenwerking met merken. Die gebruiken de shop als testzone en showroom: het businessmodel draait er niet om pure retailverkopen, maar merken krijgen van Story in de eerste plaats data en een gelegenheid tot marktonderzoek.

 

Hoeveel Macy's voor Story op tafel legt, is niet bekend gemaakt. Wel laat Shechtman weten dat Story gewoon verder zal blijven bestaan, zij het dan onder leiding van haar zus Jenny. Rachel gaat immers bij Macy's de beleving in de winkels verrijken en helpen merkactivaties in de winkels te brengen, verklaart CEO Jeff Gennette: "Macy's is vastberaden om te groeien in 2018, en dit is een belangrijke stap daar naartoe." Ook Schechtman zegt verheugd te zijn om Macy's aan "nieuwe businessmodellen en merkenpartners" te helpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.