Walmart wil – letterlijk – vliegende winkelmedewerkers inzetten | RetailDetail

Walmart wil – letterlijk – vliegende winkelmedewerkers inzetten

Walmart wil – letterlijk – vliegende winkelmedewerkers inzetten
Foto: Jonathan Weiss / Shutterstock.com

Walmart vraagt een patent aan om drones in de winkel te laten vliegen. De Amerikaanse retailreus wil drones klanten laten helpen in de warenhuizen: shoppers kunnen de vliegende winkelmedewerkers de weg vragen of iets laten nakijken in de winkelrekken.

 

Stuur een vliegende winkelmedewerker

Is een product in de aanbieding nog voorradig in de winkel? Hoeveel kostte die schuimwijn nu weer en was die duurder dan de rosé? In plaats van het zelf te gaan zoeken doorheen de lange winkelgangen van het grootwarenhuis, vliegen drones er bij Walmart in de toekomst misschien voor je op af.


Zoals robots op de winkelvloer al her en der doen, overweegt Walmart om ook drones in te zetten voor klantenservice op de winkelvloer. Dat blijkt uit een nieuwe patentaanvraag van de retailer. Met hun smartphone zouden shoppers een drone kunnen roepen, die hen dan helpt door hen te begeleiden naar een product in het schap of iets voor hen te gaan (op)zoeken. Net zoals fysieke winkelmedewerkers nu doen.

 

Drones met scherm of projector

“As een gebruiker bijvoorbeeld navigatiehulp naar een item van de virtuele boodschappenlijst op zijn mobiele apparaat heeft gevraagd, kan een computer de vliegende drone besturen zodat deze de gebruiker naar de locatie van het geselecteerde item gidst”, staat volgens MediaPost onder meer te lezen in de patentaanvraag. 


Ook geluiden en audio-output zijn voorzien om Walmart-shoppers te gidsen. De drone zou zelfs een beeld of filmpje kunnen projecteren dat de weg wijst. Bovendien is het de bedoeling dat klanten de drones naar een bepaald product kunnen sturen om de meest actuele prijs te checken. 


Om dat allemaal mogelijk te maken, denkt Walmart er over na verschillende types drones te ontwikkelen voor verschillende taken. Zo zullen er zijn met schermen, maar ook met luidsprekers en projectoren. 


Robots scannen de voorraad al

Voor alle duidelijkheid: het gaat nog maar om patentaanvragen, het is lang niet zeker dat Walmart de toepassingen ook echt gaat ontwikkelen, laat staan ze in gebruik zal nemen. In de technologische wedloop proberen grote bedrijven vooral zo snel mogelijk zoveel mogelijk innovaties op hun naam te zetten, vooraleer de concurrentie ermee vandoor gaat.


Vandaag heeft de Amerikaanse retailer wel al robots in vijftig winkels in dienst, die de winkelrekken scannen. Ze bewegen snel heen en weer tussen de rek en controleren ondertussen de inventaris van alle producten die ze voorbijkomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.