H&M eist lagere huurprijzen | RetailDetail

H&M eist lagere huurprijzen

H&M eist lagere huurprijzen
Shutterstock.com

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

 

Kosten drukken

Dat zowel de omzet als de winstgevendheid van H&M recent onder druk staan, is intussen geen geheim meer. De retailer tracht daarom de kosten te drukken en neemt daarbij onder andere zijn huurcontracten onder de loep. Dat merkt winkelvastgoedeigenaar Qrf City Retail, dat in België vijf winkelpanden aan H&M verhuurt. De moderetailer is de belangrijkste huurder voor het fonds, goed voor 16,3% van de contractuele huurinkomsten op jaarbasis. 

 

Dat gaat echter veranderen: H&M heeft namelijk de huur van de winkel in de Stationsstraat in Sint-Niklaas vervroegd opgezegd, meldt Qrf. Bovendien ontving de eigenaar een verzoek van H&M om de huurovereenkomsten voor de winkels in Hasselt (Demerstraat) en Ukkel (Alsembergsesteenweg) te herzien. Lees: de huurprijs naar beneden aan te passen. Daar is Qrf City Retail het niet mee eens. “De voorwaarden zijn niet marktconform”, luidt het. Bij onenigheid kan de huurder echter naar de vrederechter stappen om een vernieuwing af te dwingen, met mogelijk toch een lagere huurprijs als gevolg.

 

De retailsector ondergaat ingrijpende veranderingen en ook de ontwikkelingen bij H&M zijn een bron van onzekerheid op korte en middellange termijn, waarschuwt het fonds, dat haar vastgoedportfolio wil optimaliseren om verdere groei in de toekomst veilig te stellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.

Winkelcentrum Middenwaard krijgt vijf nieuwe winkels

03/04/2018

Het vernieuwde winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard krijgt vijf nieuwe winkels: Wereldhave heeft overeenkomsten gesloten met C&A, La Place, Jeans Centre, Big Bazar en Terstal. Midden 2018 moeten alle winkels open zijn.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.