H&M eist lagere huurprijzen | RetailDetail

H&M eist lagere huurprijzen

H&M eist lagere huurprijzen
Shutterstock.com

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

 

Kosten drukken

Dat zowel de omzet als de winstgevendheid van H&M recent onder druk staan, is intussen geen geheim meer. De retailer tracht daarom de kosten te drukken en neemt daarbij onder andere zijn huurcontracten onder de loep. Dat merkt winkelvastgoedeigenaar Qrf City Retail, dat in België vijf winkelpanden aan H&M verhuurt. De moderetailer is de belangrijkste huurder voor het fonds, goed voor 16,3% van de contractuele huurinkomsten op jaarbasis. 

 

Dat gaat echter veranderen: H&M heeft namelijk de huur van de winkel in de Stationsstraat in Sint-Niklaas vervroegd opgezegd, meldt Qrf. Bovendien ontving de eigenaar een verzoek van H&M om de huurovereenkomsten voor de winkels in Hasselt (Demerstraat) en Ukkel (Alsembergsesteenweg) te herzien. Lees: de huurprijs naar beneden aan te passen. Daar is Qrf City Retail het niet mee eens. “De voorwaarden zijn niet marktconform”, luidt het. Bij onenigheid kan de huurder echter naar de vrederechter stappen om een vernieuwing af te dwingen, met mogelijk toch een lagere huurprijs als gevolg.

 

De retailsector ondergaat ingrijpende veranderingen en ook de ontwikkelingen bij H&M zijn een bron van onzekerheid op korte en middellange termijn, waarschuwt het fonds, dat haar vastgoedportfolio wil optimaliseren om verdere groei in de toekomst veilig te stellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.

Opnieuw minder kwartaalwinst voor H&M Group

28/06/2018

De Zweedse kledinggroep Hennes & Mauritz, de groep boven modeketens als H&M, COS, Monki of nog &Other Stories, ziet zijn winst nu al voor het vierde kwartaal op een rij lager uitkomen dan gedacht.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Ook Monki vervoegt Zalando-platform

04/06/2018

Vanaf augustus zal ook H&M-dochter Monki beschikbaar zijn voor klanten van Zalando. Met de lancering in Ierland en Tsjechië is de webwinkel voortaan aanwezig in zeventien Europese landen.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.