Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers | RetailDetail

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers
Foto's RetailDetail

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

 

106 winkels

Eigenaar Wereldhave investeerde 80 miljoen euro in de renovatie van het oude gedeelte van Les Bastions in Doornik en in de uitbreiding, die 40 nieuwe winkelunits omvat op 15.000 m². Met inbegrip van het retailpark dat in 2016 opende, is het winkelcentrum nu 43.500 m² groot en telt het 106 winkels.

 

Het project is zo goed als volledig verhuurd. Heel wat bestaande huurders maakten bovendien van de gelegenheid gebruik om hun winkels te renoveren en/of uit te breiden. Daaronder vallen ook de huurders van het eerste uur, Delhaize en C&A. Het gebouw is ook voorzien van een 6.000 m² groot groendak en kreeg de BREEAM-certificering ‘zeer goed’.

 

De nieuwe moderne architectuur laat volop daglicht binnen en wil van het centrum niet enkel een winkel- maar ook een belevingsbestemming maken, met speelzones en een verruimd horeca-aanbod dat nu 9% van het aanbod vertegenwoordigt. Opmerkelijk is het dienstencentrum ‘The Point’ waar bezoekers hun smartphone kunnen opladen, een personal shopper kunnen reserveren, tickets voor culturele evenementen kopen of e-commerce bestellingen afhalen – er is daarvoor zelfs een paskamer voorzien.

 

De herontwikkeling was nodig omdat het shoppingcenter verouderd raakte en Doornik te kampen kreeg met koopvlucht richting Bergen en Rijsel. Dit jaar rekent Les Bastions op zo’n 4 miljoen bezoekers, volgend jaar moeten dat er 5 miljoen worden – voornamelijk shoppers uit de regio en uit het noorden van Frankrijk.

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.