Jumbo bereikt akkoord met Douwe Egberts | RetailDetail

Jumbo bereikt akkoord met Douwe Egberts

Jumbo bereikt akkoord met Douwe Egberts

Supermarktketen Jumbo heeft een akkoord bereikt met Douwe Egberts, waardoor de producten van dat bedrijf opnieuw verkocht worden in de winkels. Eerder verdwenen een aantal artikels voor enkele weken uit de rekken.

Prijsconflict

Het prijsconflict tussen beide partijen zou nu opgelost zijn en de supermarkten worden onmiddellijk terug bevoorraad door Douwe Egberts, bevestigde de woordvoerder van het bedrijf aan Distrifood.

 

In april van vorig jaar was er ook al sprake van een dergelijke boycot. Toen verdwenen een aantal producten voor minstens vier weken uit de rekken.

 

Rond de problemen met Ferrero en Bertolli is er momenteel nog geen nieuws. Bij Bertolli is de prijs van de olijfolie sterk omhoog gegaan na een mislukte oogst in Spanje en Italië. Ondernemers proberen ondertussen toch hun klanten tevreden te stellen door de producten bij derde partijen aan te kopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.