Jumbo bereikt akkoord met Douwe Egberts | RetailDetail

Jumbo bereikt akkoord met Douwe Egberts

Jumbo bereikt akkoord met Douwe Egberts

Supermarktketen Jumbo heeft een akkoord bereikt met Douwe Egberts, waardoor de producten van dat bedrijf opnieuw verkocht worden in de winkels. Eerder verdwenen een aantal artikels voor enkele weken uit de rekken.

Prijsconflict

Het prijsconflict tussen beide partijen zou nu opgelost zijn en de supermarkten worden onmiddellijk terug bevoorraad door Douwe Egberts, bevestigde de woordvoerder van het bedrijf aan Distrifood.

 

In april van vorig jaar was er ook al sprake van een dergelijke boycot. Toen verdwenen een aantal producten voor minstens vier weken uit de rekken.

 

Rond de problemen met Ferrero en Bertolli is er momenteel nog geen nieuws. Bij Bertolli is de prijs van de olijfolie sterk omhoog gegaan na een mislukte oogst in Spanje en Italië. Ondernemers proberen ondertussen toch hun klanten tevreden te stellen door de producten bij derde partijen aan te kopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.