Jumbo Foodmarkt komt wellicht naar Utrecht

Jumbo Foodmarkt komt wellicht naar Utrecht
hans engbers / Shutterstock.com

Jumbo Supermarkten gaat in het winkelcentrum Leidsche Rijn in Utrecht een winkeloppervlakte van 6.000 m² uitbaten. De grootte van het pand doet vermoeden dat er een Jumbo Foodmarkt komt.

Vrees voor te veel winkeloppervlakte

Jumbo had eerst een andere locatie toegewezen gekregen in het nieuwe winkelcentrum Leidsche Rijn, dat zal worden uitgebaat door Corio, maar heeft nu de plek ingenomen die oorspronkelijk bedoeld was voor een warenhuis. Dat bevestigt de woordvoerder van het winkelcentrum aan Distrifood.

 

Het nieuwe winkelcentrum moet in 2017 zijn deuren openen en zal een oppervlakte hebben van 32.000 m². Dat zijn althans de ambities van de gemeente Utrecht, die vasthoudt aan de oorspronkelijke plannen - ondanks het feit dat uitbater Corio zelf vreest dat er in de Utrechtse wijk slechts potentieel is voor 18.000 m² nieuwe winkeloppervlakte.

 

Bij Corio wordt dan ook gevreesd voor heel wat leegstand in het winkelcentrum. Zo heeft de verhuis van Jumbo naar een grotere locatie er ook al mee te maken dat geen enkel warenhuis zich had gemeld voor het pand.

Tags: