Jumbo Foodmarkt komt wellicht naar Utrecht | RetailDetail

Jumbo Foodmarkt komt wellicht naar Utrecht

Jumbo Foodmarkt komt wellicht naar Utrecht

Jumbo Supermarkten gaat in het winkelcentrum Leidsche Rijn in Utrecht een winkeloppervlakte van 6.000 m² uitbaten. De grootte van het pand doet vermoeden dat er een Jumbo Foodmarkt komt.

Vrees voor te veel winkeloppervlakte

Jumbo had eerst een andere locatie toegewezen gekregen in het nieuwe winkelcentrum Leidsche Rijn, dat zal worden uitgebaat door Corio, maar heeft nu de plek ingenomen die oorspronkelijk bedoeld was voor een warenhuis. Dat bevestigt de woordvoerder van het winkelcentrum aan Distrifood.

 

Het nieuwe winkelcentrum moet in 2017 zijn deuren openen en zal een oppervlakte hebben van 32.000 m². Dat zijn althans de ambities van de gemeente Utrecht, die vasthoudt aan de oorspronkelijke plannen - ondanks het feit dat uitbater Corio zelf vreest dat er in de Utrechtse wijk slechts potentieel is voor 18.000 m² nieuwe winkeloppervlakte.

 

Bij Corio wordt dan ook gevreesd voor heel wat leegstand in het winkelcentrum. Zo heeft de verhuis van Jumbo naar een grotere locatie er ook al mee te maken dat geen enkel warenhuis zich had gemeld voor het pand.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.