Jumbo gaat C1000-ondernemers compenseren

Jumbo gaat C1000-ondernemers compenseren
hans engbers / Shutterstock.com

De Vereniging C1000, die verschillende C1000-ondernemers samenbrengt, heeft een overeenkomst gesloten met het bestuur van Jumbo. Dat zal hen compenseren voor omzet- en margeschade en wendt zo een nieuwe rechtszaak af.

Achter op marktgroei

De Vereniging C1000 dreigde er immers mee om Jumbo voor de rechter te slepen wegens ingebrekestelling: volgens hen komt Jumbo de formuleafspraken niet na, waardoor de omzet bij de ondernemers is teruggevallen. Zo blijft de omzet bij C1000 2,9 procent achter op de marktgroei.

 

Beide partijen zijn nu overeengekomen dat de ondernemers de eerste 2,5% omzet die de winkels slechter presteren dan de markt voor hun eigen rekening nemen, terwijl de rest door Jumbo zal worden gecompenseerd. Zo krijgen ze met ingang van 1 juli van dit jaar dus 0,4 procent gecompenseerd.

 

Volgend jaar omschakelen

Ook het margeverlies gaat gecompenseerd worden: Jumbo gaat 61 procent van het gat tussen de afgesproken (29,3 procent) en de gerealiseerde marge (29,1 procent) vergoeden, terwijl C1000 de rest zal compenseren.

 

De afspraken gelden tot halverwege volgend jaar, maar krijgen vanaf volgend jaar wel een voorwaarde. Dan zijn ze enkel geldig voor ondernemers die uiterlijk halverwege juli 2015 de overstap naar Jumbo of Albert Heijn hebben gemaakt. Wie daarna nog altijd onder de vlag van C1000 opereert, die zal niets krijgen.

Tags: