Jumbo gaat oude winkels moderniseren

Jumbo gaat oude winkels moderniseren
hans engbers / Shutterstock.com

Supermarktketen Jumbo heeft een miljoenenbudget uitgetrokken voor de modernisering van minstens 75 supermarkten. Het gaat daarbij over vestigingen die al langer tot de groep behoren.

"Roofbouw gepleegd"

Enkel supermarkten die al deel uitmaakten van Jumbo voor de aankopen van Super de Boer in 2009 en C1000 in 2012 komen in aanmerking voor een modernisering. Alles samen gaat het daarbij over 128 supermarkten, ongeveer twintig procent van alle Jumbo-filialen.


"Deze zaken hebben de laatste 6 jaar onvoldoende aandacht gehad, doordat alle prioriteit gericht was op de overnames van Super de Boer en C1000 en het daarbij horende ombouwproces. Dat is allemaal heel begrijpelijk, maar het heeft er mede toe geleid dat er roofbouw is gepleegd op onze bestaande winkels", zegt Ton van Veen, financieel directeur bij Jumbo.


De modernisering van de oude Jumbo-winkels moet er ook voor zorgen dat ze de groei van de andere winkels kunnen bijhouden. Jumob haalt dit jaar een autonome omzetgroei van 1,5 procent, waarmee het op het marktgemiddelde zit, maar voornamelijk de oudste winkels kunnen dat tempo niet volgen.


Bij de voormalige C1000-winkels is het nieuws dan weer overwegend positief. "We hebben gemiddeld genomen bij de C1000-winkels een omzetplus behaald. Dat is meer dan waarmee we in onze prognoses rekening hadden gehouden. Bovendien is de kwaliteit van de omzet in die winkels aanmerkelijk verbeterd, omdat we van een actieaandeel van meer dan 20 procent zijn teruggegaan naar een actieaandeel van 6 à 7 procent. Dat is een knappe prestatie", aldus Van Veen.

Tags: