Jumbo heeft akkoord met ondernemers over online

Jumbo heeft akkoord met ondernemers over online
hans engbers / Shutterstock.com

Supermarktketen Jumbo heeft een akkoord gesloten met zijn ondernemers over de invulling van het online aanbod. Jumbo wil online flink gaan uitbreiden, met onder andere heel wat afhaalpunten voor bestellingen.

Geen kannibalisatie

De ondernemers van Jumbo hebben nu unaniem beslist dat ze instemmen met de online plannen van Jumbo. Eerder had de Ondernemingsvereniging Jumbo al een principeakkoord bereikt met de keten, maar die moest nog wachten op de goedkeuring van zijn leden.


De afspraken in het akkoord draaien rond het verdelen van de online omzet, de afhaalpunten bij franchisers en zekerheden rond mogelijke kannibalisatie van de winkels door de online verkoop. De ondernemers zeggen dat ze niet slechter zullen worden van het online beleid. "Het idee was 1 plus 1 is 3: winkels plus internet moeten elkaar versterken", zegt ondernemer Capser Heine aan Levensmiddelenkrant.


Jumbo maakte een tijdje geleden bekend dat het zich op de online verkoop zal storten, met onder andere de bouw van een aantal afhaalpunten. Een akkoord met de ondernemers was een belangrijke stap in de verwezenlijking van die strategie.

Tags: