Jumbo heeft akkoord met ondernemers over online | RetailDetail

Jumbo heeft akkoord met ondernemers over online

Jumbo heeft akkoord met ondernemers over online

Supermarktketen Jumbo heeft een akkoord gesloten met zijn ondernemers over de invulling van het online aanbod. Jumbo wil online flink gaan uitbreiden, met onder andere heel wat afhaalpunten voor bestellingen.

Geen kannibalisatie

De ondernemers van Jumbo hebben nu unaniem beslist dat ze instemmen met de online plannen van Jumbo. Eerder had de Ondernemingsvereniging Jumbo al een principeakkoord bereikt met de keten, maar die moest nog wachten op de goedkeuring van zijn leden.


De afspraken in het akkoord draaien rond het verdelen van de online omzet, de afhaalpunten bij franchisers en zekerheden rond mogelijke kannibalisatie van de winkels door de online verkoop. De ondernemers zeggen dat ze niet slechter zullen worden van het online beleid. "Het idee was 1 plus 1 is 3: winkels plus internet moeten elkaar versterken", zegt ondernemer Capser Heine aan Levensmiddelenkrant.


Jumbo maakte een tijdje geleden bekend dat het zich op de online verkoop zal storten, met onder andere de bouw van een aantal afhaalpunten. Een akkoord met de ondernemers was een belangrijke stap in de verwezenlijking van die strategie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Supermarkten betalen leveranciers steeds trager

10/04/2018

Supermarkten betalen hun leveranciers steeds trager, berekende het FD. Te traag, vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. Ze willen dat marktwaakhond ACM tussenkomt, al zegt deze niet bevoegd te zijn.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.