Jumbo heeft akkoord met ondernemers over online | RetailDetail

Jumbo heeft akkoord met ondernemers over online

Jumbo heeft akkoord met ondernemers over online

Supermarktketen Jumbo heeft een akkoord gesloten met zijn ondernemers over de invulling van het online aanbod. Jumbo wil online flink gaan uitbreiden, met onder andere heel wat afhaalpunten voor bestellingen.

Geen kannibalisatie

De ondernemers van Jumbo hebben nu unaniem beslist dat ze instemmen met de online plannen van Jumbo. Eerder had de Ondernemingsvereniging Jumbo al een principeakkoord bereikt met de keten, maar die moest nog wachten op de goedkeuring van zijn leden.


De afspraken in het akkoord draaien rond het verdelen van de online omzet, de afhaalpunten bij franchisers en zekerheden rond mogelijke kannibalisatie van de winkels door de online verkoop. De ondernemers zeggen dat ze niet slechter zullen worden van het online beleid. "Het idee was 1 plus 1 is 3: winkels plus internet moeten elkaar versterken", zegt ondernemer Capser Heine aan Levensmiddelenkrant.


Jumbo maakte een tijdje geleden bekend dat het zich op de online verkoop zal storten, met onder andere de bouw van een aantal afhaalpunten. Een akkoord met de ondernemers was een belangrijke stap in de verwezenlijking van die strategie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Jumbo en Coop mogen Emté inlijven

26/06/2018

Supermarktketens Coop en Jumbo hebben van de concurrentieautoriteit ACM groen licht gekregen om concurrent Emté over te nemen. Jumbo moet wel drie winkels verkopen.

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.