Jumbo heeft geen plannen voor nieuwe overnames

Jumbo heeft geen plannen voor nieuwe overnames

Volgens Niels Onkenhout, vertrekkend directievoorzitter van C1000 en lid van de raad van bestuur van Jumbo, heeft Jumbo geen plannen voor nieuwe overnames. De keten gaat zich immers focussen op optimalisatie.

Aanbiedingen terugschroeven

Zo gaat Jumbo meer aandacht schenken aan de "every day low cost"-aanpak en gaat de keten het aantal aanbiedingen terugschroeven: dat werd na de overname van C1000 opgevoerd, om de klanten van die keten bij Jumbo te houden. "Maar uiteindelijk is het opvoeren van promoties een race-to-the-bottom", zegt hij in een interview met Distrifood.

 

In week 29 van dit jaar valt definitief het doek voor C1000. De winkels in Steenwijk en Leeuwarden zullen waarschijnlijk de laatste twee filialen zijn die worden omgebouwd. Met het stopzetten van C1000 verdwijnen er ook 110 jobs op het hoofdkantoor in Amersfoort, waaronder die van Onkenhout.

 

Zelf heeft hij nog geen plannen voor de toekomst. "Ik ben graag te operationeel bezig voor een functie binnen Jumbo waar Frits van Eerd al op de bok zit en ook Ton van Veen operationele taken verricht."

Tags: