Jumbo trekt aan langste eind bij rechtszaak tegen ondernemers | RetailDetail

Jumbo trekt aan langste eind bij rechtszaak tegen ondernemers

Jumbo trekt aan langste eind bij rechtszaak tegen ondernemers

Supermarktketen Jumbo heeft een rechtszaak gewonnen tegen de ondernemers Ard en Luc van de Huijgevoort. Zij moeten nu hun supermarkten in Geldrop, Luijksgestel en Bladel afstaan aan het bedrijf.

Ruzie rond C1000

De ruzie tussen de twee partijen gaat terug op de overname van C1000 door Jumbo. Alle vestigingen van C1000 werden daarbij omgevormd naar Jumbo, waardoor er enkele supermarkten van Jumbo in de regio van de twee ondernemers bij kwamen. Zij waren echter van mening dat zij het exclusiviteitsrecht hadden in hun regio en dat de nieuwe vestigingen aan hen moesten worden aangeboden.


Toen dat niet gebeurde, kwamen de broers Van de Huijgevoort onder meer op de proppen met een prijsactie, waarbij ze steevast onder de prijs van de andere filialen van Jumbo in de regio gingen. Dat zorgde dan weer voor extra wrevel bij het moederbedrijf.


Omdat de twee partijen niet tot een overeenstemming kwamen, werd besloten om naar de rechter te stappen. Oorspronkelijk kregen de broers daarbij gelijk, maar de rechtbank in Oost-Brabant heeft die beslissing nu omgekeerd. Daarbij hield de rechter ook rekening met het feit dat de broers niet met alles op orde waren. Zo was er sprake van slechte vleesetikettering en zou er gesjoemeld zijn met de verpakkingen.


In afwachting van hoger beroep mogen de ondernemers hun filiaal in Valkenswaard nog blijven uitbaten. Al de rest moet met onmiddellijk ingang worden overgedragen. Verliezen ze ook het hoger beroep, dan moeten ze mogelijk ook hun winkel in Valkenswaard afgeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.