Jumbo trekt aan langste eind bij rechtszaak tegen ondernemers

Jumbo trekt aan langste eind bij rechtszaak tegen ondernemers
hans engbers / Shutterstock.com

Supermarktketen Jumbo heeft een rechtszaak gewonnen tegen de ondernemers Ard en Luc van de Huijgevoort. Zij moeten nu hun supermarkten in Geldrop, Luijksgestel en Bladel afstaan aan het bedrijf.

Ruzie rond C1000

De ruzie tussen de twee partijen gaat terug op de overname van C1000 door Jumbo. Alle vestigingen van C1000 werden daarbij omgevormd naar Jumbo, waardoor er enkele supermarkten van Jumbo in de regio van de twee ondernemers bij kwamen. Zij waren echter van mening dat zij het exclusiviteitsrecht hadden in hun regio en dat de nieuwe vestigingen aan hen moesten worden aangeboden.


Toen dat niet gebeurde, kwamen de broers Van de Huijgevoort onder meer op de proppen met een prijsactie, waarbij ze steevast onder de prijs van de andere filialen van Jumbo in de regio gingen. Dat zorgde dan weer voor extra wrevel bij het moederbedrijf.


Omdat de twee partijen niet tot een overeenstemming kwamen, werd besloten om naar de rechter te stappen. Oorspronkelijk kregen de broers daarbij gelijk, maar de rechtbank in Oost-Brabant heeft die beslissing nu omgekeerd. Daarbij hield de rechter ook rekening met het feit dat de broers niet met alles op orde waren. Zo was er sprake van slechte vleesetikettering en zou er gesjoemeld zijn met de verpakkingen.


In afwachting van hoger beroep mogen de ondernemers hun filiaal in Valkenswaard nog blijven uitbaten. Al de rest moet met onmiddellijk ingang worden overgedragen. Verliezen ze ook het hoger beroep, dan moeten ze mogelijk ook hun winkel in Valkenswaard afgeven.

Tags: