"La Place kan verder zonder V&D"

"La Place kan verder zonder V&D"
JPstock / Shutterstock.com

Als warenhuisketen V&D echt in de problemen komt en de deuren zou moeten sluiten, dan heeft restaurantketen La Place mogelijkheden om op zijn eentje verder te gaan. Dat is althans de mening van CEO Bart van den Nieuwenhof.

Snelle doorstart na faling V&D

Van den Nieuwenhof zegt dat La Place begon nadenken over zijn toekomst, toen binnen het bedrijf de eerste geruchten kwamen dat V&D wel eens financiële problemen kon hebben. La Place en V&D zijn weliswaar aparte bedrijven, maar ze vallen wel onder één holding.

 

De CEO stelt dat La Place na een faling van de warenhuisketen snel zou kunnen doorgaan. De vestigingen los van V&D zouden sowieso zonder problemen kunnen verder werken, maar voor de restaurants in een V&D moet er wel een oplossing gevonden worden met eigenaars van het pand.

 

Daarnaast moet La Place ook zelf over voldoende financiële middelen beschikken om op zijn eentje door te gaan. Belangrijk is dat bijvoorbeeld de leveranciers kunnen betaald worden. Van den Nieuwenhof wijst er daarbij op dat La Place vorig jaar winstgevend was en dus financieel gezond.

Tags: