La Place trekt naar Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn

La Place trekt naar Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn
JPstock / Shutterstock.com

Restaurantketen La Place heeft een huurovereenkomst getekend voor het Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn. Omdat het pand groter is dan het gemiddelde filiaal van La Place, kan de keten het concept uitbreiden met nieuwe ideeën.

Wijnbar

"Het gebeurt zelden dat wij erin slagen om een monumentaal pand van deze grootte in een binnenstad te huren. Wij zijn erg blij met de locatie. In het Nutsgebouw kunnen we ons concept ruim neerzetten. Maar, we willen het ook uitbreiden met nieuwe dingen zoals een wijnbar. We gaan hier zeker een stapje verder. Aan de gebruikelijke daghoreca voegen we avondhoreca toe", zegt CEO Bart van den Nieuwenhof aan het Alphens Nieuwsblad.

 

Daarnaast denkt Van den Nieuwenhof ook nog aan enkele retailmogelijkheden aan de straatkant: hij wil er graag een bakkerij installeren en een winkel met benodigdheden voor het koken. Op de bovenverdieping komen er vergaderruimtes, die voor een lage prijs gehuurd kunnen worden.

 

La Place heeft in Alphen aan den Rijn al een vestiging in de Van Boetzelaerstraat bij warenhuisketen V&D. Volgens Van den Nieuwenhof zullen de twee vestigingen elkaar niet in de weg zitten. "Het zijn twee totaal verschillende concepten." Er is ook geen sprake van dat La Place bij V&D weg zou gaan."

 

Oorspronkelijk was bij de gemeente het plan gerezen om een Franse brasserie met terras op het zuiden, een hip Amerikaans café en een Italiaans restaurant te openen in het Nutsgebouw, maar daarvan kwam de financiering niet rond.

Tags: