14% bestellingen Nederlandse webwinkels uit buitenland | RetailDetail

14% bestellingen Nederlandse webwinkels uit buitenland

14% bestellingen Nederlandse webwinkels uit buitenland

In het eerste kwartaal van 2014 is het aantal bestellingen bij Nederlandse webwinkels die uit het buitenland kwamen bijna verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal van een jaar eerder.

Inhaalbeweging

In het eerste kwartaal van 2014 kwamen 14 procent van de bestelling bij Nederlandse webshops uit het buitenland. Vorig jaar lag dat aantal nog op 8 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Paazl, dat miljoenen pakketzendingen van meer dan zeshonderd online retailers in zijn onderzoek betrok.

 

Bernard Schreiner, directeur van Paazl, zegt dat Nederland daarmee bezig is aan een inhaalbeweging. In Duitsland bijvoorbeeld waren 27 procent van de bestellingen uit het buitenland en in het Verenigd Koninkrijk lag dat aantal op 24 procent, zo schrijft Webwinkelblog naar cijfers van Shopping 2020.

 

Stijgend vertrouwen

De meeste bestellingen komen vanuit België, dat 58 procent van de buitenlandse orders voor zijn rekening neemt. Vorig jaar lag dat aantal nog op 67 procent. 18 procent komt vanuit Duitsland, 8 procent uit het Verenigd Koninkrijk en 7 procent uit Frankrijk. Zes procent van de bestellingen komen van buiten Europa. In 2013 was dat nog maar één procent.

 

"Online retailers vinden steeds makkelijker aansluiting bij de juiste vervoerders. Ook stijgt het vertrouwen van de consument in bestellen over de grens. Dit zal alleen maar verder verbeteren nu de Europese wetgeving voor cross-border e-commerce volgende maand van kracht wordt. Met onze traditie als handelsland zou het zomaar kunnen dat over enkele jaren de helft van onze bestellingen uit het buitenland komt", besluit Bernard Schreiner.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.