14% bestellingen Nederlandse webwinkels uit buitenland

14% bestellingen Nederlandse webwinkels uit buitenland

In het eerste kwartaal van 2014 is het aantal bestellingen bij Nederlandse webwinkels die uit het buitenland kwamen bijna verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal van een jaar eerder.

Inhaalbeweging

In het eerste kwartaal van 2014 kwamen 14 procent van de bestelling bij Nederlandse webshops uit het buitenland. Vorig jaar lag dat aantal nog op 8 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Paazl, dat miljoenen pakketzendingen van meer dan zeshonderd online retailers in zijn onderzoek betrok.

 

Bernard Schreiner, directeur van Paazl, zegt dat Nederland daarmee bezig is aan een inhaalbeweging. In Duitsland bijvoorbeeld waren 27 procent van de bestellingen uit het buitenland en in het Verenigd Koninkrijk lag dat aantal op 24 procent, zo schrijft Webwinkelblog naar cijfers van Shopping 2020.

 

Stijgend vertrouwen

De meeste bestellingen komen vanuit België, dat 58 procent van de buitenlandse orders voor zijn rekening neemt. Vorig jaar lag dat aantal nog op 67 procent. 18 procent komt vanuit Duitsland, 8 procent uit het Verenigd Koninkrijk en 7 procent uit Frankrijk. Zes procent van de bestellingen komen van buiten Europa. In 2013 was dat nog maar één procent.

 

"Online retailers vinden steeds makkelijker aansluiting bij de juiste vervoerders. Ook stijgt het vertrouwen van de consument in bestellen over de grens. Dit zal alleen maar verder verbeteren nu de Europese wetgeving voor cross-border e-commerce volgende maand van kracht wordt. Met onze traditie als handelsland zou het zomaar kunnen dat over enkele jaren de helft van onze bestellingen uit het buitenland komt", besluit Bernard Schreiner.

Tags: