3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

De Nederlandse start-up 3D Hubs, dat zich opstelt als een soort marktplaats voor 3D-printdiensten, heeft een investering van 7 miljoen dollar (6,26 miljoen euro) binnengehaald. Met het geld moet de dienst nog beter worden voor professionele gebruikers.

 

Groei van 1.200 procent

De grootste nieuwe investeerders zijn investeringsmaatschappij EQT Ventures en het investeringsfonds Balderton Capital. Dat was tijdens een eerdere investeringsronde in september 2014 ook al één van de geldschieters. Toen werd er 3,4 miljoen dollar (3 miljoen euro) opgehaald.

 

3D Hubs is een plek waar mensen zaken kunnen laten uitprinten door personen met een 3D-printer. Momenteel zijn er al 33.000 apparaten over 160 landen aangesloten bij het netwerk en maandelijks worden er ongeveer 40.000 prints gemaakt. Dat is een groei van 1.200 procent ten opzichte van twee jaar geleden.

 

3D Hubs zal het nieuwe geld gebruiken om het aantal werknemers uit te breiden van 30 naar 50. De uitbreiding zal zich vooral bevinden op het hoofdkantoor in Amsterdam. Bovendien wil oprichter Bram de Zwart het netwerk nog beter geschikt maken voor professionele gebruikers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize pompt miljoenen in Amerikaanse dochter

28/06/2018

Ahold Delhaize-dochter Giant Food Stores investeert 22 miljoen euro in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daar komt onder meer een nieuwe e-commercehub voor Peapod.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Peas&Love mikt op 150 stadsboerderijen op daken

07/06/2018

De Brusselse start-up Peas&Love, die stadsboerderijen op daken creëert en verhuurt, heeft 1,2 miljoen euro opgehaald bij enkele Franse investeerders. Met dat verse geld wil oprichter Jean-Patrick Scheepers de komende vijf jaar 150 nieuwe stadslandbouwprojecten 'uit de grond' stampen.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.