3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

De Nederlandse start-up 3D Hubs, dat zich opstelt als een soort marktplaats voor 3D-printdiensten, heeft een investering van 7 miljoen dollar (6,26 miljoen euro) binnengehaald. Met het geld moet de dienst nog beter worden voor professionele gebruikers.

 

Groei van 1.200 procent

De grootste nieuwe investeerders zijn investeringsmaatschappij EQT Ventures en het investeringsfonds Balderton Capital. Dat was tijdens een eerdere investeringsronde in september 2014 ook al één van de geldschieters. Toen werd er 3,4 miljoen dollar (3 miljoen euro) opgehaald.

 

3D Hubs is een plek waar mensen zaken kunnen laten uitprinten door personen met een 3D-printer. Momenteel zijn er al 33.000 apparaten over 160 landen aangesloten bij het netwerk en maandelijks worden er ongeveer 40.000 prints gemaakt. Dat is een groei van 1.200 procent ten opzichte van twee jaar geleden.

 

3D Hubs zal het nieuwe geld gebruiken om het aantal werknemers uit te breiden van 30 naar 50. De uitbreiding zal zich vooral bevinden op het hoofdkantoor in Amsterdam. Bovendien wil oprichter Bram de Zwart het netwerk nog beter geschikt maken voor professionele gebruikers.