Aantal afhaalsupermarkten in Nederland verdubbeld

Aantal afhaalsupermarkten in Nederland verdubbeld

Het voorbije jaar is het aantal afhaalsupermarkten in Nederland verdubbeld. Daardoor kunnen Nederlandse consumenten al op meer dan 400 locaties hun online bestelde boodschappen afhalen.

Spar de grootste

Steeds meer ketens zijn bezig aan een grootschalige uitrol van afhaalpunten voor online bestellingen. Binnenkort komt daar bijvoorbeeld Jumbo bij, dat momenteel bezig is met het uittesten van zulke punten. Ook bij winkelketen Deen is het onlangs mogelijk geworden om bestellingen op te halen in alle filialen.

 

De keten met het grootste aantal locaties is evenwel Spar, dat momenteel 85 afhaalpunten heeft. Albert Heijn, dat zowat de populairste supermarktketen is voor online boodschappen, heeft er slechts 25 in eigen beheer en nog eens 29 die door franchisers worden uitgebaat.

 

Bij de meeste ketens zijn die afhaalpunten wel nog steeds verbonden aan een supermarkt. Enkel Albert Heijn heeft een paar zelfstandige afhaalpunten, al is ook Jumbo van plan om dat in beperkte mate te gaan doen. Uit onderzoek is wel gebleken dat veel online shoppers de voorkeur geven aan bezorging, in plaats van de boodschappen zelf op te halen.

Tags: