Aantal afhaalsupermarkten in Nederland verdubbeld | RetailDetail

Aantal afhaalsupermarkten in Nederland verdubbeld

Aantal afhaalsupermarkten in Nederland verdubbeld

Het voorbije jaar is het aantal afhaalsupermarkten in Nederland verdubbeld. Daardoor kunnen Nederlandse consumenten al op meer dan 400 locaties hun online bestelde boodschappen afhalen.

Spar de grootste

Steeds meer ketens zijn bezig aan een grootschalige uitrol van afhaalpunten voor online bestellingen. Binnenkort komt daar bijvoorbeeld Jumbo bij, dat momenteel bezig is met het uittesten van zulke punten. Ook bij winkelketen Deen is het onlangs mogelijk geworden om bestellingen op te halen in alle filialen.

 

De keten met het grootste aantal locaties is evenwel Spar, dat momenteel 85 afhaalpunten heeft. Albert Heijn, dat zowat de populairste supermarktketen is voor online boodschappen, heeft er slechts 25 in eigen beheer en nog eens 29 die door franchisers worden uitgebaat.

 

Bij de meeste ketens zijn die afhaalpunten wel nog steeds verbonden aan een supermarkt. Enkel Albert Heijn heeft een paar zelfstandige afhaalpunten, al is ook Jumbo van plan om dat in beperkte mate te gaan doen. Uit onderzoek is wel gebleken dat veel online shoppers de voorkeur geven aan bezorging, in plaats van de boodschappen zelf op te halen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.