AH start pilot met orderpicken in winkel | RetailDetail

AH start pilot met orderpicken in winkel

AH start pilot met orderpicken in winkel

Albert Heijn gaat bij een vestiging in Maasland drie maanden testen of online bestellingen ook in de winkels verzameld kunnen worden, en niet enkel in de centrale 'home shopping centers' van de keten.

Omzet bij ondernemer

Klanten van Albert Heijn kunnen bij hun online bestelling de winkel van ondernemer William de Block in Maasland aanduiden als afhaalpunt. De bestellingen die daar binnenkomen, zullen voortaan in de winkel zelf verzameld worden.

 

Er is geen minimumbedrag voor de bestelling, maar voor een bestelling onder 70 euro moet er wel een extra kost van 1 euro tot 3,50 euro betaald worden. De bestellingen zijn na 16u de volgende dag op te halen.

 

Het grootste voordeel bij dit systeem is er voor de franchisers: de omzet komt zo immers bij hen terecht, in plaats van rechtstreeks bij het moederbedrijf. Ondernemers hadden al langer een probleem met de manier van bestellen op AH.nl, aangezien ze vreesden om via de website heel wat omzet te verliezen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.