Ahold blijft afgetekend grootste e-tailer | RetailDetail

Ahold blijft afgetekend grootste e-tailer

Ahold blijft afgetekend grootste e-tailer

Ahold blijft met voorsprong de grootste e-tailer van Nederland: het bedrijf verkocht in 2014 voor 910 miljoen euro via zijn diverse webwinkels, zo blijkt uit de Twinkle100.

Top blijft onveranderd

Die lijst geeft een overzicht van de grootste tweehonderd online retailers van Nederland, gerangschikt volgens de omzet die ze via webverkoop realiseerden bij Nederlandse consumenten, zonder btw en na verrekening van de retouren.

 

Bij de distributeurs is de top-vijf identiek aan die van vorig jaar: Ahold gaat nog steeds afgetekend aan de leiding dankzij de 910 miljoen euro die ah.nl, etos.nol, gall.nl en bol.com waren in 2014 gezamenlijk omzetten. Op afstand volgde RFS Holland, dat met de webwinkels van Wehkamp.nl, Fonq.nl en Create2fit.nl op 498 miljoen euro uitkwam. De top-vijf werd vervolledigd door Zalando met 417 miljoen euro, Coolblue met 275 miljoen euro en Thuisbezorgd.nl met 230 miljoen euro.

 

In de reissector won KLM met vlag en wimpel met een online omzet van 533 miljoen euro, voor TUI met 449 miljoen euro en Sundio met 380 miljoen euro. Ook deze top-drie is identiek aan die van het jaar voordien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.