Ahold blijft afgetekend grootste e-tailer | RetailDetail

Ahold blijft afgetekend grootste e-tailer

Ahold blijft afgetekend grootste e-tailer

Ahold blijft met voorsprong de grootste e-tailer van Nederland: het bedrijf verkocht in 2014 voor 910 miljoen euro via zijn diverse webwinkels, zo blijkt uit de Twinkle100.

Top blijft onveranderd

Die lijst geeft een overzicht van de grootste tweehonderd online retailers van Nederland, gerangschikt volgens de omzet die ze via webverkoop realiseerden bij Nederlandse consumenten, zonder btw en na verrekening van de retouren.

 

Bij de distributeurs is de top-vijf identiek aan die van vorig jaar: Ahold gaat nog steeds afgetekend aan de leiding dankzij de 910 miljoen euro die ah.nl, etos.nol, gall.nl en bol.com waren in 2014 gezamenlijk omzetten. Op afstand volgde RFS Holland, dat met de webwinkels van Wehkamp.nl, Fonq.nl en Create2fit.nl op 498 miljoen euro uitkwam. De top-vijf werd vervolledigd door Zalando met 417 miljoen euro, Coolblue met 275 miljoen euro en Thuisbezorgd.nl met 230 miljoen euro.

 

In de reissector won KLM met vlag en wimpel met een online omzet van 533 miljoen euro, voor TUI met 449 miljoen euro en Sundio met 380 miljoen euro. Ook deze top-drie is identiek aan die van het jaar voordien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.