Albert Heijn opent volgende week twee nieuwe afhaalpunten | RetailDetail

Albert Heijn opent volgende week twee nieuwe afhaalpunten

Albert Heijn opent volgende week twee nieuwe afhaalpunten

Albert Heijn opent volgende week twee nieuwe afhaalpunten langs snelwegen: donderdag in Tilburg (aan de A58) en zaterdag in Naarden (aan de A1). Vorige maand opende het eerste afhaalpunt al in Heemstede, vlakbij de A4, de A5 en de A9.

Gratis, snel en gemakkelijk

De nieuwe dienst van Albert Heijn is gratis en snel: de online bestelde boodschappen staan binnen een paar minuten klaar. De afhaalpunten zijn wel gesloten op zondag en 's nachts. Afhalen kan van maandag tot en met zaterdag zijn ze open van 8 tot 22 uur, bestellen kan uiteraard altijd.

 

De nieuwe dienst past in de ambitie van Ahold om meer online diensten aan te bieden. Volgens Ahold zijn de ervaringen met het eerste Pick Up Point in Heemstede positief; onze huisanalist berekende intussen dat dit afhaalpunt reeds na drie weken een weekomzet van meer dan 100.000 euro draait, met de verwachting dat dit getal nog flink gaat aangroeien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.

Retail belangrijkste groeimotor voor Artificiële Intelligentie

29/03/2018

Retailbedrijven zullen dit jaar omgerekend een slordige 2,76 miljard euro investeren in Artificiële Intelligentie. Daarmee zijn ze volgens onderzoeksbureau IDC de grootste motor van AI wereldwijd, nog vóór de banksector.