Albert Heijn sluit aantal afhaalpunten | RetailDetail

Albert Heijn sluit aantal afhaalpunten

Albert Heijn sluit aantal afhaalpunten

Albert Heijn sluit volgende week drie afhaalpunten in winkels. Volgens het bedrijf was er weinig vraag naar de afhaalpunten en werd daarom besloten om ze te sluiten. Eerder sloot ook al een afhaalpunt op het Museumplein in Amsterdam.

Weinig behoefte

"De afgelopen tijd heeft Albert Heijn veel pick-uppoints geopend. Daarbij kijken we in de loop der tijd vanzelfsprekend steeds of er voldoende
 behoefte aan is. In sommige gevallen blijkt dat niet zo te zijn", zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh tegen Distrifood.


Het gaat hierbij om de afhaalpunten aan de Middenweg in Heerhugowaard, de Kempenaar in Lelystad en de Orionstraat in Eindhoven.


De gesloten 'pick-up points' bevinden zich allemaal in de centrum van een stad of gemeente, waardoor er slechts een beperkt aantal klanten met de auto zijn boodschappen komt ophalen. Daardoor werden de afhaalpunten bijzonder weinig gebruikt. Dat was ook al het geval met het afhaalpunt aan het Museumplein in Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.