Albert Heijn start proef met Thuisafgehaald.nl | RetailDetail

Albert Heijn start proef met Thuisafgehaald.nl

Albert Heijn start proef met Thuisafgehaald.nl

Albert Heijn is in Amsterdam gestart met een proefproject rond Thuisafgehaald.nl, waarbij thuiskoks hun huisbereide maaltijden aanbieden aan buurtbewoners. De proef gaat van start aan de Stadshouderskade.

Bijdrage aan de buurt

Momenteel zijn er al 7.500 koks die zijn aangesloten bij Thuisafgehaald.nl, die maaltijden aanbieden die ze zelf bereiden en die dan kunnen worden opgehaald door geïnteresseerde buurtbewoners. De Albert Heijn op de Stadshouderskade gaat nu een test uitvoeren, waarbij klanten ook bij hen die maaltijden kunnen bestellen.

 

In de winkel is een zuil geplaatst, waar klanten alle koks in de buurt kunnen vinden. Via die zuil kunnen ze ook hun maaltijd bestellen. Ze krijgen later dan een mail met daarin het uur waarop de maaltijd kan worden afgehaald bij de thuiskok.

 

Albert Heijn zegt dat het proefproject drie maanden zal duren en dat het zo een positieve bijdrage wil leveren aan de buurt van de winkel en de verspilling van voedsel mee wil helpen tegengaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.