Alibaba overtreft verwachtingen en verhoogt omzetverwachting | RetailDetail

Alibaba overtreft verwachtingen en verhoogt omzetverwachting

Alibaba overtreft verwachtingen en verhoogt omzetverwachting

De Chinese onlinereus Alibaba heeft zijn omzetverwachting voor het volledige boekjaar verhoogd, nadat het bedrijf in het afgelopen kwartaal de verwachtingen wist te overtreffen met een groei van meer dan 50%.

Nettowinst met derde de hoogte in

De omzet van Alibaba groeide in het derde kwartaal met 54% naar 53,25 miljard yuan (7,2 miljard euro). Ook de nettowinst sprong de hoogte in met 38% en kwam zo uit op 17,12 miljard yuan (2,3 miljard euro). De belangrijkste inkomstenbronnen voor Alibaba zijn verkoopplatforms Taobao en Tmall. Samen haalden ze een omzet van 46,58 miljard yuan (6,3 miljard euro), een groei van 45%.

 

Vanwege die sterke resultaten in het derde kwartaal verhoogt Alibaba de omzetverwachtingen. Het mikt nu op een groei van 53%, waarbij het eerder uitging van een groei van 48%. Een belangrijk aandeel voor de grote groei zijn de stijgende inkomsten uit advertenties, maar ook de hoge online bestedingen van Chinese consumenten hadden hun impact. Zo haalde Alibaba op 11 november tijdens Singles Day opnieuw een recordbedrag binnen van bijna 16 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?

“Wij zijn de poort naar China”  (Roland Palmer, Alibaba Benelux)

07/06/2018

De Chinese reus Alibaba komt naar Europa, maar brengt Europese merken ook naar Azië. Is China het beloofde land voor Benelux-ondernemers? “Nergens elders vind je een markt die zo hard groeit!”

Hudson’s Bay verliest omzet in Europa

06/06/2018

Het Canadese HBC, moederbedrijf van warenhuisketens Hudson’s Bay, Saks OFF 5TH en Galeria Inno, heeft het vooral in Europa moeilijk. Uit de zopas gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat de verliezen flink oplopen.

Alibaba opent Belgisch magazijn in Luik

31/05/2018

Alibaba gaat vijf nieuwe magazijnen openen, waaronder een in Luik. Via het dochterbedrijf Cainiao wil de Chinese retailgroep zijn logistieke netwerk en technologie verder uitbreiden.