Alibaba overtreft verwachtingen en verhoogt omzetverwachting

Alibaba overtreft verwachtingen en verhoogt omzetverwachting

De Chinese onlinereus Alibaba heeft zijn omzetverwachting voor het volledige boekjaar verhoogd, nadat het bedrijf in het afgelopen kwartaal de verwachtingen wist te overtreffen met een groei van meer dan 50%.

Nettowinst met derde de hoogte in

De omzet van Alibaba groeide in het derde kwartaal met 54% naar 53,25 miljard yuan (7,2 miljard euro). Ook de nettowinst sprong de hoogte in met 38% en kwam zo uit op 17,12 miljard yuan (2,3 miljard euro). De belangrijkste inkomstenbronnen voor Alibaba zijn verkoopplatforms Taobao en Tmall. Samen haalden ze een omzet van 46,58 miljard yuan (6,3 miljard euro), een groei van 45%.

 

Vanwege die sterke resultaten in het derde kwartaal verhoogt Alibaba de omzetverwachtingen. Het mikt nu op een groei van 53%, waarbij het eerder uitging van een groei van 48%. Een belangrijk aandeel voor de grote groei zijn de stijgende inkomsten uit advertenties, maar ook de hoge online bestedingen van Chinese consumenten hadden hun impact. Zo haalde Alibaba op 11 november tijdens Singles Day opnieuw een recordbedrag binnen van bijna 16 miljard euro.