Amazon beleeft beste dag ooit op Amazon Prime Day

Amazon beleeft beste dag ooit op Amazon Prime Day

De tweede jaarlijkse Amazon Prime Day is volgens Amazon de beste dag ooit geweest voor de online retailer. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bestellingen wereldwijd zelfs met 60 procent gestegen.

 

Sterke dag voor Amazon-toestellen

Daarnaast was het ook de beste dag ooit voor de verkoop van de toestellen van Amazon, zoals de Fire TV, de Fire tablets en de Kindle e-readers. Zo werden er maar liefst 2,5 keer meer Amazon Fire TV’s verkocht dan op de Prime Day een jaar geleden.

 

“Prime op zich is de beste deal in de geschiedenis van het shoppen en Amazon Prime Day werd in het leven geroepen als een exclusief voordeel voor onze Prime-abonnees”, zegt Greg Greeley, vicepresident bij Amazon Prime. “We willen onze tientallen miljoenen leden van over heel de wereld bedanken om hiervan de beste dag in de geschiedenis van Amazon te maken.”

 

Analisten hadden verwacht dat de omzet van de Prime Day de grens van 1 miljard dollar zou doorbreken, maar in het midden van de dag waren er problemen met de site, omwille van de grote toestroom aan klanten. Het is mogelijk dat daardoor die grens toch niet wordt behaald.